Hillsborough Stadium, 2023-09-19 21:00

Sheffield W - Middlesbrough
1 - 1

Middlesbrough fortfarande sist i tabellen - efter ångestmatch

Middlesbrough fortfarande sist i tabellen - efter ångestmatch

När tabelljumbon, Middlesbrough, skulle ta sig an laget som låg näst sist i tabellen, Sheffield Wednesday, blev resultatet väntat. En tråkig och förutsägbar match slutade 1-1 på Hillsborough.

Inför gårdagens match stod många känslor på spel. Middlesbrough hade bara tagit en poäng på de sex första matcherna i ligan, och likaså hade Wednesday presterat lika uselt. Trots att det är tidigt på säsongen kändes matchen på förhand redan som en ångestdrabbad cupfinal, men i botten av tabellen. En vinst för ett av lagen skulle kunna kickstarta deras säsong igen, medan en förlust skulle förse dem med ytterligare förfall. Därmed slutade matchen såklart oavgjort. 

Middlesbrough inledde matchen svagt, och såg ut som det sämre laget i första halvlek. Efter 38 minuter kunde Wednesday straffa Boro genom ett snyggt passningsspel i straffområdet. I andra halvlek visade sig Boro som det  starkare laget, och kunde göra mål i den 53:e minuten genom försvararen Darragh Lennihan. Det var dessutom Lennihans första mål i en Middlesbrough-tröja. 

En vidare ganska chansfattig andra halvlek möjliggjorde inte den mest spännande fotbollsmatchen någonsin, men det var till slut Boro som kunde diktera spelet. Trots en viss forcering i slutet av matchen från röd-vitt håll stod det tillvida 0-0 vid slutvisslan. 

Båda lagen behåller efter gårdagens resultat sina placeringar i tabellen. Alltså, Middlesbrough sist, och Wednesday näst sist. 

TV: Kryss i jumbomötet mellan Sheffield Wednesday och Middlesbrough

Viktor Kristenssok2023-09-21 00:44:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough