Bristol City - Middlesbrough
3 - 2

Middlesbrough slagna i Bristol

Ett skadedrabbat Middlesbrough lyckades inte ta med sig en enda poäng hem från Ashton Gate och Bristol City.

Boro tog sig an dagens match med endast en ändring gentemot senaste startelvan mot Leicester; anfallaren Josh Coburn fick ge plats åt Emmanuel Latte Lath. Den nyvalde anfallaren, Lath, fann sig således för första gången i Middlesbroughs startelva i ligasammanhang sedan 16 september.

Latte Lath visade sig löpvillig under den första halvlekens inledning men han, tillsammans med resten av laget, lyckades inte skapa några farliga chanser förutom i en aktion i den 22:a minuten där ett mål av Isaiah Jones dömdes bort för offside. Spelet var innan denna- samt efter denna aktion någorlunda lojt fram tills runt en halvtimme spelad ... Bristol City hade på sina sex tidgare matcher inte gjort ett enda mål som inte kom från en fast situation. I den 37:e minuten gick dock Citys Gardner-Hickman emot den trenden och avlossade en sorts fotbollsliknande kanonkula från distans som träffade i Middlesbroughribban och sedan landade i mål. Till synes från ingenstans.

Ett par minuter senare skulle det hettas till på Boros planhalva när Isaiah Jones klumpigt gav bort bollen till City-spelaren Tommy Conway som i ett ensamt läge mot Boros målvakt, Seny Dieng, ändå inte lyckades göra mål utan sköt bollen rakt på Dieng. Conway behövde trots detta inte gräma sig väldigt länge, för bara två minuter senare blev The Robins tilldelade en straff. En straff som samma Conway kyligt kunde konvertera till 2-0 för City i den 45:e minuten.

Andra halvlek gav hopp, men var hopplös
Middlesbroughsupportrarna var självklart missnöjda, men inte oroliga. Det är ingen slump att Boro, under Michael Carrick, har fått titeln “ett andra halvans lag” av sina egna följare. Det är nämligen så att Boro före dagens match hade gjort 26 av alla säsongens 34 mål under andra halvlek. Under halvtidsvilan bestämde sig bortalaget för att återigen ge legitimitet åt det smeknamnet då man lyckades reducera till 2-1 nästan så fort matchen började igen. Dock kom målet inte på eget initiativ, utan det var Bristol Citys Zak Vyner som i den 49:e minuten nickade in bollen i eget mål för att hjälpa Boro på traven. Endast tre minuter senare lyckades Boro kvittera genom Matt Crooks som fann en öppen yta i Bristols straffområde.

Nu kändes det som om det vore omöjligt för Boro att lämna sydvästra England tomhänta, vilket de inte heller gjorde, då  Middlesbroughförsvararen Lukas Engels efter runt en timme spelad drog på sig en skada. En skada som blev det enda Middlesbrough fick ta med sig hem. I samband med Engels skada fick Bristol City även en hörna som de direkt gjorde mål och 3-2 på. Middlesbrough fortsatte efter detta forcera framåt i jakten på en kvittering, men det tidigare nämnda 3-2-målet var det sista sortens nätprasslande som åskådarna på Ashton Gate fick se. Bristol City går tack vare eftermiddagens resultat om Boro i tabellen och lägger sig på en elfte plats; en plats före Middlesbrough. Engels skada råder dessutom inte gott för Middlesbroughs redan långa skadelista.