Bramall Lane, 2023-02-15 21:00

Sheffield U - Middlesbrough
1 - 3

Middlesbrough vann mot Sheffield United

Middlesbrough tog idag sig ann en resa på 157 kilometer till Sheffield och Bramall Lane. Hemresan blev tyvärr någorlunda jobbigare än ditresan då lagbussen vägde hela tre poäng mer än tidigare! På bussen satt Cameron Archer, som gjorde två mål i en match som slutade 3-1 till Boro. Hur långt kan bussen rulla på?

I vad som kom att bli en fullspäckad fotbollskväll med Champions League och säsongens förmodligen viktigaste toppmöte i Premier League valde några trogna Championshipfans att bänka sig framför dagens mest spännande match i ligan. Sheffield tog emot Middlesbrough inför ett fullsatt Bramall Lane. Intressant för svenska supportrar var att den före detta Malmöspelaren Anel Ahmedhodzic ingick i Uniteds startelva. Anel har under säsongens gång varit en nyckelspelare för The Blades och enligt många Championships bästa spelare, en titel han skulle göra sig värd ikväll.

I ett tidigt läge av matchen kunde Sheffield United och deras anfallare Oli McBurnie utnyttja ett fint inkast för att göra kvällens första mål. 1-0 till United efter ynka fem minuter spelade. Boro sågs sig dock inte rubbade, utan fortsatte trycka på för en kvittering. Vid det här läget spelade Middlesbrough mycket vacker fotboll och stämningen runt Bramall Lane var god men minst sagt ångestfylld, eftersom publiken kunde känna ett Boromål närma sig. Oturligt nog för Sheffieldsupportrarna så hade de rätt. I den 25:e minuten kunde Marcus Forss hitta en briljant framspelning till Chuba Akpom som kyligt kunde avsluta i det bortre hörnet. Efter Akpoms mål kunde laget spela med en enorm pondus, en sorts pondus som briljerade runt spelarnas pigga ben, men även Carricks ansikte som fylldes av eufori efter kvitteringsmålet. Boro hade efter runt en halvtimme spelad cirka 72% av bollinnehavet, och kom väldigt nära ett andra mål vid flera tillfällen, men tack vare Anel Ahmedhodzics intelligenta och enastående försvarsspel kunde The Blades hålla sig kvar i matchen. Första halvlek slutade lika, 1-1.

I den första halvleken var det Sheffield United som stod för ett tidigt mål, i andra halvlek var det däremot Boros tur. I en spelsekvens som endast kan beskrivas som konstig och väldigt hoprafsad lyckades bollen på nåt sätt hitta fram till Cameron Archers fötter, de var som en magnets motsatta poler. En liknande jämförelse kan göras med Archers skott och nättaket i Sheffieldmålet. 2-1 till the Teessiders stod det efter endast två minuter spelade i den andra halvleken. Även om Middlesbroughs typiska stjärnspelare förtjänade mycket beröm, så skulle deras jobb varit förgäves om det inte hade varit för Boromålvakten Zack Steffen. Den enorme amerikanaren räddade laget från flera kniviga situationer om och om igen. I den femtionde minuten kunde han till exempel graciöst rädda Iliman Ndiayes skott i sista sekunden. Svensk-bosniern Ahmedhodzic fortsatte också att imponera när han tre minuter senare vackert kunde rensa bollen från Cameron Archer, som i princip var ensam med motståndarmålvakten. Härifrån blev det tuffare och tuffare för Boro att behålla sin ledning, och det kändes som om allt spel skedde innanför Boros planhalva, men Carricks mannar slutade aldrig att trycka på gasen. Middlesbroughs försvarsspel var framöver nyckfullt men solitt, och återigen var Zack Steffen lagets räddare i nöden vid flera tillfällen. Det dröjde dock inte länge innan stjärnskottet Cameron Archer skulle hitta ett till mål. Hayden Hackney eskorterade bollen från mittcirkeln för att sedan passa den till Archer som lyckades utöka ledningen till 3-1 med sin högerfot i den 75:e minuten. I sammanhang med Archers mål blev Uniteds tränare Paul Heckingbottom visad ett rött kort efter att tydligen ha sparkat ner fjärdedomarens nummertavla.

Sheffield gav aldrig upp, men med en utbytt Ahmedhodzic, och fortsatt fina räddningar från Steffen gick det till slut inte att ta med sig något resultat hem. 3-1 stod det vid slutvisslan.
Boro behåller alltså tredjeplatsen i ligan och är nu endast sju poäng bakom Sheffield United.
Under kvällen och gårdagen spelade flera av Boros play-offrivaler. Watford spelade lika mot ligaledarna Burnley, och Millwall förlorade borta mot Viktor Gyökeres Coventry. West Bromwich spelade lika mot Blackburn Rovers, vilket betyder att även de förlorar poäng i uppflyttningsstriden. Tyvärr för Boro, vann Sunderland mot QPR med 3-0 och befinner sig nu på femte plats, sex poäng bakom Middlesbrough. Under samma kväll vann även Norwich mot Hull.