St. James Park, 2023-10-31 20:45

Exeter - Middlesbrough
2 - 3

Middlesbrough vidare i ligacupen efter målkalas

Åttondelsfinalen i ligacupen slutade 3-2 till Boro borta mot Exeter efter klubbarnas första sammandrabbning i historien.

Laget från Teesside, tillsammans med 1400 ditresta supportrar, tog sig idag ann den långa resan ner till Exeter i sydvästra England för att spela åttondelsfinal i ligacupen. Ett dystert, kallt och regnigt Halloween-väder kom att bjuda på många fler mål än vad många hade trott.

Exeter, som till vardags spelar i League one efter att ha blivit uppflyttade från League Two förra säsongen, borde vara ett lätt motstånd för ett av de bättre lagen i Championship, men lätt kände man sig verkligen inte när laget från Devon gjorde ett av säsongens snyggaste mål tidigt inpå matchen. Exeters Ryan Trevitt stod för målet; ett mål där bollen studsade in via ribban efter ett skott på halvvolley med bredsidan vid kanten av straffområdet. Första halvlek slutade 1-0 till hemmalaget i vad för Boro kändes som ganska kusliga 45 minuter.

Boro kunde dock rivstarta den andra halvleken samt det utlovade målkalaset efter ett nästan lika vackert mål från Morgan Rogers i den 49:e minuten. Han slog till bollen precis utanför boxen på ett sätt som gjorde att den färdades in i det bortre krysset och alldeles för långt bort från målvaktens handskar. Drygt tio minuter senare blev även Sammy Silvera sugen på lite Halloween-fotbollsgodis, när han från nästan exakt samma position borrade bollen djupt nere vid den bortre stolpen. När rundvandringen i sök på att dela ut bus eller att få godis femton minuter senare skulle knacka på Boros dörr, blev det minst sagt bus för Boro, men renodlat godis för Exeter. Det var återigen Ryan Trevitt som klev fram och prickade bollen i nätet från distans. Tjugoåringen stod för en riktig show mot ett bra motstånd, och kom dessutom nära hat-tricken vid ett flertal tillfällen. Istället var det Boro som till slut hittade det tredje målet genom en straff i den 82:a minuten som Emanuel Latte Lath kyligt rullade i mål.

Kalaset slutade 3-2 för Middlesbrough och de är nu klara för kvartsfinal i ligacupen. Lottning för att utse Boros motstånd hålls imorgon.