Middlesbrough vinner för femte gången på raken - Denna gången mot QPR

Skytteligakungen Chuba Akpom blev återigen en tvåfaldig målgörare i vad som kom att bli en knepig vinst mot Queens Park Rangers.

Boro stod tidigare idag värdar för gästande QPR som kom hela vägen från London. Runt 500 stycken trogna Rangersupportrar gjorde resan från huvudstaden för att se Neil Critchleys mannar möta laget från nordost. Inför matchen höll många Borotrogna tummarna för att ett annat lag från London skulle vara i toppform idag, nämligen Millwall, som spelade mot serietvåan Sheffield United. Lyckligtvis för Millwall och Boro så lyckades The Lions vinna med 3-0, vilket i sin tur gav Middlesbrough chansen att minska luckan till United till fyra poäng vid en eventuell vinst idag.

Med Millwalls vinst i baktankarna och en förändrad startelva kunde Michael Carrick skicka ut sina mannar för spel. Aaron Ramsey startade istället för Marcus Forss, Daniel Barlaser klev in istället för Jonny Howson, och i backlinjen byttes Dael Fry ut mot Paddy McNair. Carrick hade förmodligen i åtanke att vila några av Boros nyckelspelare i en på pappret ganska lätt match mot QPR, men han förväntade sig nog inte hur mycket sämre denna nya trupp skulle spela jämfört med onsdagens trupp i mötet mot Sheffield United. Väldigt lite verkade sitta på plats i den första halvleken för Boro, och QPR kunde föra bollen väl. Middlesbrough verkade skakiga och skapade få målchanser, men som tur var skapade inte QPR många sådana själva. En någorlunda händelsefattig första halvlek slutade 0-0.

Matchläget såg tämligen likadant ut i de första tjugo minuterna av den andra halvleken och de båda lagen såg jämbördiga ut. Runt den 60:e minuten skiftade dock spelet i Middlesbroughs favör. Det var mycket Boro vid det här laget och QPR kunde knappt få bollen över till motståndarnas planhalva. Boro skapade gång på gång chanser och vann ett par hörnor. Till slut skulle Boros konstanta anfall komma att löna sig, när en vacker inspelning i den 64:e minuten av nyförvärvet Daniel Barlaser från högersidan nådde Chuba Akpoms panna som kunde nicka in bollen i mål. En överväldigande känsla av lättnad kunde kännas på The Riverside när det nu stod 1-0. Bara tio minuter senare skulle Boro få en skarp målchans igen. Chuba Akpom skickade en deliciös djupledspassning till Riley McGree som förde bollen in i boxen för att kort därefter bli nedtacklad av Tim Iroebunam. Huvuddomaren David Webb kunde därmed självsäkert peka på straffpunkten. Chuba Akpom valdes för att ta straffen, som han faktiskt missade med det första skottet, men Seny Diengs räddning studsade tillbaka till Akpom som enkelt kunde skicka in bollen i mål.

Efter Boros första mål tog laget stort sett kontroll över matchen fram tills Akpoms straff. Efter två-noll-målet vaknade QPR till liv igen, och försökte stressa till sig en reducering. En sådan kom dock inte förrän den 89:e minuten, då Ilias Chair kunde sätta en vacker frispark från 32 meter bort in i mål, delvis på grund av ett litet målvaktsmisstag av Zack Steffen. En nervig känsla spred sig återigen på stadion, då ett mål till för QPR kändes mycket möjligt. Lyckligt nog kunde Matt Crooks bara några minuter senare lura QPRs offsidefälla för att sedan crossa bollen till Riley McGree som prickade eftermiddagens tredje mål för Boro. Tre minuter senare blåste Webb av matchen. 3-1 till Boro, och femte raka vinsten för laget. Chuba Akpom som stod för två mål ligger nu på tjugo gjorda mål under hela säsongen, och nitton i ligan.

Middlesbrough ligger nu endast fyra poäng bakom Sheffield United, och hoppet om en topp-tvåplacering växer för varje dag som går. Även om hoppet till slut kanske inte räcker tillräckligt långt så gav andra resultat i ligan idag en känsla av lugn. Boros närmsta rivaler Sunderland, Norwich och Luton tappade alla poäng idag, och Middlesbrough ligger för tillfället närmare andraplatsen än fjärdeplatsen, med fyra poäng upp till Sheffield United och sju poäng ner till Luton Town på fjärde plats.