Riverside, 2023-10-03 20:45

Middlesbrough - Cardiff
2 - 0

Middlesbrough vinner mot Cardiff: 2-0

I en match där ingenting hände i första halvlek så skedde allting i matchens andra halva. Boro kunde säkert slå Cardiff med 2-0 och smyger sig nu framåt i tabellen.

Middlesbrough tog emot Cardiff City på The Riverside idag. Det var en match som Cardiff väldigt gärna hade spelat för ett par veckor sedan, men i nuläget vill nog ingen möta Boro när de visar sig vara ett av landets formstarkaste lag. Cardiffs (möjligen av mig påhittade) farhågor berättigades när det var Middlesbrough som under matchen tog taktpinnen.

Det finns egentligen ingenting man kan säga om matchens första halvlek förutom att den var utomordentligt tråkig och händelsefattig. 0-0 efter första halvlek bäddade i alla fall för en mer intressant andra.

Michael Carrick måste vara något sorts orakel som specialiserar sig på halvtidssnack, för under andra halvlek var Middlesbrough ett helt annat lag. Det har uppenbarat sig om och om igen för Middlesbrough under Carrick. Man är helt enkelt ett lag som älskar andra halvlekar. Middlesbrough såg ut som ett helt annat lag i den meningen att de nästan fullständigt tog kontroll över matchen. Detta skulle avlönas i den 56:e minuten när Isaiah Jones kunde pricka bollen i öppet mål efter en fin framspelning av nyförvärvet Lukas Engels. Engels, som har varit ganska medelmåttig på sistone, röstades till matchens lirare av BBC Tees (lokalradioproducenten i Middlesbrough och Teesside) och kan, samt borde verkligen ta vara på det självförtroendet som en sån här insats kan framhäva.
Efter ledningsmålet såg Middlesbrough tämligen skakigare ut än tidigare, och det kändes inte omöjligt för Cardiff att hitta en kvittering. Lyckligtvis för Boro så kom aldrig någon sådan, och det var istället laget från England som gjorde matchens nästa och sista mål. 2-0 gjorde nyförvärvet Emanuel Latte Lath i den 84:e minuten. Även Latte Lath har varit i ganska dålig form på sistone, så förhoppningsvis kommer detta gynna även honom! Boro ligger således efter kvällens resultat på en elfte plats med endast fem poäng upp till en kvalplats.

Middlesbrough har nu fyra raka segrar (om man räknar in ligacupmatchen mot Bradford) och härnäst stundar derbyt mot Sunderland. Många Sunderlandanhängare hävdar att det inte är något derby, men det lämnar vi åt läsarna att bestämma själva.