Middlesbroughs sämsta vecka på väldigt länge
There's no time like the present. Jo, förutom om man heter Middlesbrough.

Middlesbroughs sämsta vecka på väldigt länge

Fem raka matcher utan vinst, en älskvärd spelare som lämnar, målvaktsmisstag och höjda biljettpriser; allt inom spannet av en vecka.

Det har varit en oerhört tuff, plågsam, mödosam och utmattande vecka som följare av Middlesbrough. Dagens förlust mot Preston förbättrade inte tillvaron nämnvärt mycket. 

Tidigare i veckan gick nästa säsongs säsongskort till försäljning. I och för sig verkar det kanske inte vara så skumt, men chockerande var det i alla fall att priserna nu hade gått upp med sex procent. Som en av landets ekonomimässigt hårdast drabbade regioner, togs prishöjningen minst sagt inte emot väl av staden. Klubben erbjuder redan ligans tredje dyraste säsongskortspris, som dessutom överstiger de priser flera klubbar i Premier League erbjuder. Detta är minst sagt oerhört tondövt av klubbens styrelse. Utöver detta kortades även deadlinen ned för att köpa säsongskort, vilket lämnade supportrarna med mycket mindre tid än tidigare år för att ta sitt köpmässiga beslut. Det har förts diskussioner från supporterhåll kring en bojkott under nästa hemmamatch mot Plymouth Argyle, och vem vet om det hade fått Gibbo, vår ägare, att lyssna. Det som i alla fall är säkert är att någon sorts förändring måste ske, ifall man vill undvika dalande publiksiffror de kommande säsongerna. 

Bara några timmar efter de trista nyheterna skulle man bli slagen hårt i ansiktet igen. Matt Crooks, älskad av många, inte minst med tanke på sitt fina hår (se ramsan: “His hair is fine, he scores belters all the time”, som ofta sjungs åt Crooks), har nu valt att lämna klubben för spel i MLS. Real Salt Lake värvar den älskvärda mittfältaren, som blir ännu ett avbräck i Boros redan svaga trupp. “Trädet” eller The Tree, som han ofta kallas, gjorde totalt 115 framträdanden för Middlesbrough och kommer saknas av alla. 

Allt detta vägde extra tungt när man fick se sitt Boro slagna av Preston North End idag. Prestons första mål kom till följd av ännu ett misstag av målvakten Tom Glover, som inte lyckades stoppa bollen vid sin inre stolpe. Trots Finn Azaz fina kvittering var det Boro-dödaren Emil Riis, som nu har gjort sex mål på sina sex senaste matcher mot Middlesbrough och kvällens andra för PNE. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget Preston.

I och med förlusten mot PNE har Boro inte vunnit en enda match på de fem senaste och gapet upp till top-6 har nu blivit allt för krokodilartat. Det sägs att man bör springa i sicksack för att rymma från en krokodil, men Middlesbroughs senaste upp- och nedåtgående trend har snarare fört dem längre in i krokodilens käkar än ut till säkerheten ovanför play off-strecket. 

Förutom om Boro hade lyckats byta spelartrupp med Leicesters är säsongen nu över. Det finns inte så mycket mer att säga med sju poäng upp till sjätteplatsen. Det blir helt enkelt en säsong i Championship till. 
 

Viktor Kristensson2024-02-14 23:34:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough