Lagbanner
Silly season *Uppdaterad* 06/04

Silly season *Uppdaterad* 06/04

Sommarens transferfönster som alla skator längtat efter. Röd text - Officielt Blå text - Senaste uppdaterat

Rykten samt klara övegångar in:

Sean Longstaff
Den egna produkten är klar för 3 nya år med klubben. Klubben har bekräftat det nya kontraktet 25/5

Alex Murphy
Position: LB ,CB
Ålder: 17
Klubb: Galway United
Pris: Oklart
Rykte: Enligt uppgifter ska han vara ett stort löfte från Irland.
Kommentar: Första signingen till U-23, Steve Harper är väldigt nöjd med denna värvning och tycker att det visar på vilken standard som klubbens nya ägarare har även för U-23.

Dan Ashworth är officiell som ny Sporting Director. Han har länge ryktas till oss och detta är en riktig stjärnvärvning. 

Nathan Ake
Position: CB
Ålder: 27
Klubb: Manchester City
Pris: 41 miljoner pund
Rykte: Bör inte avfärdas
Kommentar: En stabil CB som Howe tidigare tränat och uttryckt sig väldigt positivt om.

Victor Osimhen
Position: Forward
Ålder: 24
Klubb: Napoli
Pris: 100 miljoner pund
Rykte: Tveksamt att vi lägger 100 miljoner pund på en anfallare detta fönster
Kommentar: En väldigt lovande och ung anfallare som ser ut att ha en ljus framtid. Vi har Wilson, Wood och Ekitike på ingång, behövs Osimhen?

Diego Costa
Position: Målvakt
Ålder: 22
Klubb: FC Porto
Pris: 40 miljoner euro
Rykte: Inte troligt
Kommentar: Diego är ung och lovande men med 4 år kvar på kontraktet så ser en transfer inte särsilkt trolig ut, men vi länkas med honom i flera artiklar.

Djed Spence
Position: RB
Ålder: 21
Klubb: Middlesbrough
Pris: Oklart
Rykte: Troligt rykte.
Kommentar: Spence är i rätt ålder, bor också nära Newcastle men vi är i konkurens med andra klubbar som Spurs för att landa denna talang som beskrivs som Trippier 2.0. Nu skriver flera om dessa uppgifter som verkar ha tagit fart i England. En typisk Dan Ashworth talang?

Adama Traore
Position: Fwd
Ålder: 26
Klubb: Wolfes
Pris: Oklart
Rykte: 2/5
Kommentar: Jag började läsa rykten igår om denna övergång men jag är tveksam till saningshalten. Traore var på lån till Barcelona men då den klubben säljer speltid till fansen på Camp Nou för att kunna få ihop några slantar så har Barca valt att inte köpa loss spelaren.

Dominic Calwert Lewin
Position: CF
Ålder:
Klubb: Everton
Pris: 82 miljoner pund
Rykte: Högst tvivelaktigt att Newcastle skulle splasha dom pengarna på honom. 
Kommentar: Calvert har ryktats till oss ända sedan säsongen tog slut, det passar dock inte in i den vision som Amanda & Co har pratat offentligt om och därför har detta avfärdats av mig, men ryktet vill inte ge sig.

Oleksandr Zinchenko
Position: CMF, L/RMF & LB
Ålder: 26
Klubb: Manchester Cirty
Pris: Oklart
Rykte: Tvivelaktigt rykte
Kommentar: En spelare som kan spela på flera positioner och bevisat sig duktigt i Premier League. Personligen tror jag inte att vi signar honom pga av kriget i Ukraina som måste påverka honom tråkigt nog.

Moussa Diaby
Position: RMF
Ålder: 22
Klubb: Bayer Leverkusen
Pris: 60 miljoner euro
Rykte: L'équipe blandar och ger med sina uppgifter. Detta kan stämma och detta kan var totalt påhittat.
Kommentar: L'équipe står för ännu en överaskning om det stämmer. En winger står på inköppslistan då varken Almiron eller Fraser duger som startspelare om vi siktar uppåt.

Jonathan David
Position: CF
Ålder: 22
Klubb: Lille
Pris: Okänt
Rykte: Lösa uppgifter om att vi nu ska vara intresserade av ännu ett framtidslöfte från Lille.
Kommentar: Davids är född i USA men är medborgare i Kanada. Ung och lovande spelare. 

Diego Carlos
Position: CB
Ålder: 29
Klubb: Sevilla
Pris: 45 miljoner euro
Rykte: Newcastle ville köpa loss honom redan i Januari men Sevilla vägrade att släppa honom för mindre än 45 miljoner, Newcastle värderar honom dock till 35 miljoner euro.
Kommentar: Vore en kanonvärvning, ännu en brasse som länkas till oss. Skillnaden är att intresset faktiskt funnits sedan i Januari, dessa uppgifter finns det förmodligen god grund i. Sky Sports rapporterar att Aston Villa och Sevilla är överens om en övergång och att Carlos är på väg till Birmingham för en medical. 25 miljoner euro ska vara övergångspriset. Aston Villa har nu officielt bekräftat dealen.

Neymar
Position: CF
Ålder: 30
Klubb: PSG
Pris: 100 miljoner pund
Rykte: L'Equipe hävdar att Newcastle är villiga att signa honom då Mbappé skriver nytt kontrakt
Kommentar: Högst tvivelaktigt att vi ens är intresserade av Neymar.

Dean Henderson
Position: Målvakt
Ålder: 25
Klubb: Manchester United
Pris: 20 miljoner pund
Rykte: Länkades starkt innan säsongens sista match, bedöms ändå tvivelaktigt.
Kommentar: Målvaktssidan behöver förstärkas, en potentiel nummer ett? Länkas åter igen till Newcastle. Ska nu vara en klar deal men klubben har inte bekräftat ännu. En deal rapporteras vara klar 27/5.

James Tarkowski
Position: CB
Ålder: 30
Klubb: Burnley
Pris: Free Transfer
Rykte: Tvivelaktigt
Kommentar: Ryktades till oss hela Januari och är åter på löpsedlarna. James ryktas nu väldigt mycket till Aston Villa och Everton.

Renan Lodi
Position: LB
Ålder: 24
Klubb: Atletico Madrid
Pris: 50 miljoner pund
Rykte: Bör inte avfärdas ännu, just nu står vi utan en LB
Kommentar: Spännande, men typ alla brassar länkas till oss

Matt Targett
Position: LB
Ålder: 27
Klubb: Aston Villa
Pris: 15 mil pund
Rykte: Trovärdighet 5/5
Kommentar: Vi lånade in Matt Targett från Villa i Januari och han skötte sin position med bravur, fansen vill ha kvar honom.
Targetts flickvänn har postat ett instagraminlägg som indikerar att Matty skulle vara förlorad. Hon redigerade posten under dagen och nu viskas det om att Matty ska vara riktigt nära. Samtidigt länkas Matty till Fullham som avancerade till Premier League igen. Men Toon ligger i ledning i och med utköpsklausulen som fanns med i lånet. Matt ska ha blivit informerad om att han inte finns med i klubbens framtidsvisioner. 06/03 och flera artiklar hänvdar att Eddie Howe vill ha Targett på permanent basis.

Lucas Paqueta 
Position: AMF
Ålder: 25
Klubb: Lyon
Pris: Ca 40 miljoner pund
Rykte: Trovärdighet 3/5
Kommentar: Brunos goda vän som har synts i Newcastle vid två tillfällen sedan Januari, nu sist innan den säsongsavslutande matchen mot Burnley, iklädd en Newcastle träningsdres på Brunos baksida. Paqueta ska enligt uppgifter vilja signa en deal men Newcastle och Lyon är långt ifrån varandra när det kommer till värderingen av Paqueta. Flipping the pennys så att säga. Nya bilder från Bruno sittande på ett flyg med en text som nämner Bruno.
Ingen annan spelare länkas lika mycket till oss just nu. Ett möte ska ske efter Brasiliens match Syd Korea som Bruno och Paqueta befinner sig på nu.
50 miljoner pund ska ha erbjudits till Lyon och vi ska vara överens med Paqueta om dom personliga vilkoren i kontraktet. Men samtidigt kommer rapporter att Newcastle har Paqueta som #5 på transferlistan pga det höga priset. Tydligen prioriterar vi att fylla på med 4 andra spelare innan vi går in efter Paqueta.

Hugo Ekitike 
Position: CF
Ålder: 19
Klubb: Stade Reims
Pris: 30 miljoner euro
Rykte: Trovärdighet 4/5
Kommentar: Hugo beskrivs som den nästa Thierry Henry och jagas utav alla större klubbar i Europa. En övergång till Newcastle var nära i Januari.
Värvningen ska vara nära nu rapporteras det om från obekräftade källor. Ett pris på 30 miljoner euro snackas det om. Manchester United ska också vara med i racet men inget nytt från den sidan av England. Nya uppgifter om att Riems är villiga att sälja för 17 miljoner pund och en vidarförsäljningsklasul på 25%. Uppgifter från flera olika källor florerar om att Newcastle och Reims nu har kommit överensom en transfer. Kostnaden uppges vara 36 miljoner euro samt 10 miljoner euro i bonusar. Nu på förmiddagen 06/02 kommer uppgifter från två olika trovärdiga källor att Hugo och Newcastle har kommit överens om en deal där alla är nöjda.

Sven Botman
Position: CB
Ålder: 22
Klubb: Lille
Pris: 30 miljoner euro
Rykte: Ryktades starkt i januari men Lille vägrade att sälja. 
Kommentar: Sven har en ljus framtid, han har varit outstanding denna säsong trots sin låga ålder. Hur bra blir han när han är färdigutvecklad?
Lille stormas av polis i skrivande stund, ekonomiska oklarheter viskas det om.
Uppgifter om att vi lagt ett större bud än AC Milan och att Botman är första namn på våran lista. Corriere dello Sport skriver att Botman har accepterat ett bud från AC Milan och tycks således vara på väg dit.

Rykten samt klara övergångar ut:
Här nedan följer en lista på namn som riskerar att säljas, kontrakt löper ut eller lånas ut.

Alan Saint-Maximin Spurs är tydilgen sugna trotts att som har både Son och Kulesevski. Personligen tror jag inte på detta rykte alls. Spurs har sina yttrar och dom är mer än godkända.
Miguel Alimron ryktas löst till Everton, Fullham och Napoli. Fullham förbereder för att lägga ett bud på 20 miljoner pund.
Karl Darlow ryktas till Manchester United i en affär där vi byter Darlow mot Henderson samt pengar till Manchester United.
Jamaal Lascelles ryktas lite löst till Nottingham som precis tagit klivet upp till Premier League, förhoppningsvis kan vi sälja honom. Flera klubba sägs vara intresserade utav hans signatur, vilka klubbarna är har inte nämts.
Matt Ritchie till Bournemouth? Ja enligt ryktesvägen ska dom vara sugna på att få in honom igen.

18 Fernandez, Federico
1 Dubravka, Martin
11 Ritchie, Matt
2 Clark, Ciaran
20 Wood, Chris
29 Gillespie, Mark
26 Darlow, Karl
21 Fraser, Ryan
17 Krafth, Emil
6 Lascelles, Jamaal
14 Hayden, Isaac
19 Manquillo, Javi
34 Gayle, Dwight
24 Almiron, Miguel
23 Murphy, Jacob
12 Lewis, Jamal
0 Turner, Jake
35 Langley, Daniel
50 De Bolle, Lucas

Johannes Lindholm2022-06-04 14:33:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies