Officiellt: Boro lånar in Negredo

Officiellt: Boro lånar in Negredo

Efter långa förhandlingar är Álvaro Negredo officiellt klar för Middlesbrough. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Boro fortsätter vara aktiva på transfermarknaden och har nu gjort klart med Álvaro Negredo, som blir det sjunde(åttonde om man räknar Gastón Ramírez) nyförvärvet i sommar. Negredo körde själv från Valencia till Marbella under gårdagen och genomförde sedan läkarundersökningen i förmiddags.

Negredo var Karankas förstaval på anfallspositionen, och att han varit påväg till Boro har varit känt under ett par veckor. I början såg det ut som en övergång som skulle gå igenom ganska smärtfritt, med en klubb som gärna ville sälja och en klubb som gärna ville köpa. Men det hela blev inte så enkelt när klubbarna väl satte sig ned för att förhandla.

Till en början ville Valencia sälja Negredo på en gång, något som Boro motsatte sig då man, med tanke på Negredos form under det gångna året, först vill se hur väl spelaren gör ifrån sig. Valencia gick till slut med på ett säsonglångt lån med en köpoption som rapporteras ligga på £10 miljoner. Nästa problem, som var den största orsaken till att affären drog iväg så mycket tidsmässigt, var Negredos kontrakt. Kontraktet är ganska invecklat och innehåller en hel del klausuler och bonusar, och dessutom rapporterades det om återstående betalningar till Manchester City. Sammanlagt skulle allt uppgå i runt €7 miljoner per säsong, vilket är en skyhög summa för Boro. Valenicas ståndpunkt var att Boro skulle ta över hela kontraktet, med allting inkluderat, men Boro var föga förvånande inte lika sugna på det. Förhandlingarna startade och dagarna gick, men någon överenskommelse lyckades man inte nå. Det hela slutade med att Steve Gibson själv flög till London för att förhandla med Peter Lim, och nu är det hela alltså klart. Hur man kompromissade för att nå en överenskommelse är dock inte offentliggjort.

Álvaro Negredo föddes den 20 augusti 1985 i Vallecas i sydöstra Madrid, och det var just i Rayo han började sin fotbollskarriär. Vägen gick från Rayo till Real Madrid Castilla, där han gjorde ganska bra ifrån sig men utan att lyckas slå sig in i Madrids A-lag. Istället sådles han till Almería sommaren 2007, och väl där fortsatte Negredo att imponera med 32 mål under två säsonger, innan Madrid utnyttjade en återköpsklausul på €5 miljoner för att sedan sälja honom vidare till Sevilla för €15 miljoner. I Sevilla kom Negredos stora genombrott och under hans fyra säsonger i Andalusien etablerade han sig som en av La Ligas bästa målskyttar. 70 mål på 139 matcher blev facit innan flyttlasset gick till Manchester City sommaren 2013.
Höstsäsongen 2013 gjorde Negredo bra ifrån sig i City, men efter att ha gått mållös under hela vårsäsongen blev han inför förra säsongen utlånad till Valencia med en obligatorisk köpoption. I Valencia blev lyckades aldrig Negredo slå sig in som förstaval i anfallet, men trots det var Valencia tvungna att köpa loss honom för stora pengar förra sommaren. Det feta kontraktet han sitter på har inte heller hjälpt honom då han inte presterat i nivå med den kostnaden Valencia pungade ut för att få honom, vilket fått många Valenciasupportrar att se honom mer som en ekonomisk belastning. 

Nu får Negredo återvända till Premier League och det återstår att se om Karanka åter kan göra Negredo till en målskytt av rang.


Namn: Álvaro Negredo Sánchez
Poistion: Anfallare
Ålder: 30
Längd: 186 cm
Födelseort: Madrid, Spanien
Tidigare klubbar: Rayo Vallecano, Real Madrid, Almería, Sevilla, Manchester City, Valencia

Erik Lago2016-07-20 18:04:39
Author

Fler artiklar om Middlesbrough