Dennis om Bajenmatchen

En revanschsugen Dennis Jonsson kommenterar Helsingborgs-matchen och ser framåt mot mötet mot Hammarby på måndag.

Dennis hade en tuff andra halvlek mot Helsingborg och var oerhört besviken efter matchen. Vi fick tag på Dennis på lördag förmiddag mitt i ett parti minigolf med lagkompisarna Mikael Antonsson och Robert Karlsson.

Det har gått några dagar sedan Helsingborgs-matchen. Har besvikelsen lagt sig?
– Jag var väldigt besviken i två-tre dagar efter matchen. För min del var det en bedrövlig andra halvlek. Det gick ju inte så bra lagmässigt heller, vi får ju inte in bollen. Men det lär komma det är jag övertygad om.

Annars får väl du kliva fram och göra mer mål.
– Haha, vi får väl hoppas att forwards sköter det, men det är ju alltid kul att göra mål.

Har du någon bra förklaring på varför vi får så sena mål emot oss i de senaste matcherna?
– Nej egentligen inte, jag önskar jag hade det. Men vi tappar väl koncentrationen i slutet på matcherna. Det är i alla fall en hypotes, men det är svårt att säga vad det beror på.

Tycker du att du kommit in i spelet som högerback nu?
– Det känns bättre och bättre ju längre tid det går. Nu senast tyckte jag att jag gjorde en väldigt bra första halvlek. Men jag måste träna mer på passningsspelet. Det är ju en stor skillnad på passningsspel som högerback och mittback.

Tankar inför Hammarby-matchen?
– Vi är väldigt revanschsugna och vi kommer att ge allt för att vinna den här matchen. Vi kommer att kriga tills vi stupar det är helt klart.

Hur ser uppladdning ut för inför matchen?
– Vi tränar lätt imorgon (söndag) kl. fem och sen flyger vi upp på måndag. Personligen laddar jag upp med lite minigolf med Anton och Robban nu.

Du gjorde landslagsdebut för några veckor sedan, hur kändes det att dra på sig den blågula tröjan och det under en blåvit legend som Torbjörn Nilsson?
– Det har ju alltid varit en pojkdröm att spela i landslaget så det kändes stort, jag var glad bara över att få vara med i truppen att jag sen också fick spela var en bonus. Sen att Torbjörn är coach gör inte saken sämre, en stor spelare som man har enorm respekt för.

Jonatan Gråsjö2003-05-18 08:00:00

Fler artiklar om IFK Göteborg

Intervju med GAIS-tränaren Fredrik Holmberg