Bengtsson valde Inter

ÖSK:s supertalang och mångfaldige landslagsman väljer spel i italienska storklubben Inters ungdomssatsning framöver.

Idag kom beskedet alla ÖSK-supportrar fruktat men samtidigt förmodligen förväntat. Martin Bengtsson väljer att spendera sin närmaste fotbollsframtid i Italien hos storlaget Inter. Han kommer att få en gedigen utbildning och bo på en fotbollssakademi tillsammans med andra äregiriga och duktiga ungdomar som också tillhör den yppersta eliten.

Martin som var och provtränade med Inter tidigare i höstas har varit föremål för intresse från andra klubbar och såväl Chelsea som Ajax har haft närketalangen under luppen. Men till syvende och sist stod valet för Martin mellan att försöka etablera sig i allsvenskan eller en satsning i pastans förlovade land och spel i Inters primaveralag.
- Det har verkligen varit ett svårt beslut, jag har fått ett jättebra erbjudande av ÖSK och jag är nöjd med den gågna säsongen. Men det som till sist fällde avgörandet var vad jag själv känner. Att det är i Inter jag har störst chans att utvecklas, säger Martin till Örebro-Kuriren.

ÖSK kommer inte gå helt lottlösa och tilldelas ett antal kronor, om än inte speciellt många, i ett så kallat utbildningsbidrag. Även Martins moderklubb Sturehov kommer att få ett tillskott i sin kassa. Martin skriver på för 2,5 år för den Italienska fotbollsjätten i januari om ÖSK och Inter kommer överens. Annars går flytten senare under 2004.

Att Martin valde Inter innebär förmodligen att ÖSK försöker att åter kontraktera Samuel Mokédé som mittfältare i truppen igen. Man ratade "Soffe" efter den nyss avslutade säsongen men han har tränat med ÖSK under december och allt tyder på att han blir den sista puzzelbiten i Lundins truppbygge.

Det återstår bara att önska Martin all lycka i Italien och hoppas att han någon gång kommer att visa upp alla sina färdigheter som fotbollsspelare på Eyravallen i framtiden.

Lycka till Martin!

Vi kommer att försöka få kommentarer från berörda parter under dagen.

Marcus Avenbrand2003-12-30 09:20:00

Fler artiklar om Örebro