Silly Season på Teesside: Sammanfattning

Silly Season på Teesside: Sammanfattning

Efter sju års frånvaro avancerade Boro åter till Premier League. Nu väntar en klassisk Silly Season med rykten till höger och vänster, där vi kan förvänta oss en hel del förstärkningar. Vad Steve Gibson och Karanka har för planer på transfermarknaden återstår att se, men här ska vi försöka bena ut de mest frekventa ryktena på Teesside.


Övergångsfönstret är nu stängt och nedan finns Boros samtliga transfers under sommaren.

 BEKRÄFTADE ÖVERGÅNGAR - IN: 

Adama Traoré, 20 år, yttermittfältare
Aston Villa - okänd summa

Adama ansluter från Aston Villa och skriver på ett fyraårskontrakt med Middlesbrough. Känner Karanka sedan tidigare och kan förhoppningsvis göra bättre ifrån sig i en ny omgivning.

Calum Chambers, 21 år, högerback/mittback
Arsenal - lån

Chambers blev till slut den sista pusselbiten i försvaret. Han är klar på ett säsongslångt lån och bidrar med konkurrens och mångsidighet.

Fábio da Silva, 26 år, vänsterback
Cardiff City, ca £2 miljoner

Den brasilianska ytterbacken kommer in och förstärker efter James Husbands skada. Fábio skriver på ett tvåårskontrakt.

Gastón Ramírez, 25 år, offensiv mittfältare
Klubblös

Boro släppte idag ett pressmeddelande om att Gastón Ramírez har fått klartecken för spel inför den kommande säsongen. Gastón har inte haft tillåtelse att spela på brittisk mark förrän arbetstillståndet varit helt klart, men nu är allting alltså i sin ordning.

Brad Guzan, 31 år, målvakt
Aston Villa - gratis

Ytterligare erfarenhet på målvaktsposten i och med värvningen av Guzan. Kontraktet med Villa bröts och Boro såg sin chans att signa en rutinerad PL-målvakt gratis. Även Guzan har fått klartecken för spel, men det aldrig var någon tvekan i amerikanens fall.

Álvaro Negredo, 30 år, anfallare
Valencia - lån

Negredo lånas in under säsongen för att axla rollen som målskytt. En köpoption som ligger runt €10 miljoner finns inskriven i lånekontraktet. En mycket bra värvning av en nykomling i Premier League.

Antonio Barragán, 29 år, högerback
Valencia, ca £1.5 miljoner

Barragán blev lösningen på högerbacksplatsen, där Nsue hittills varit det enda alternativet. Spanjoren skriver på ett treårskontrakt och blir ett betydligt säkrare alternativ än Nsue i backlinjen, även om han inte erbjuder lika mycket i offensiven.

Victor Valdès, 34 år, målvakt
Free transfer

En prestigevärvning av Boro. Valdés vill fortfarande bevisa att han håller i Premier League och Karanka lyckades övertyga honom om att komma till Teesside. Spelaren skriver på ett tvåårskontrakt med klubben och blir sommarens femte nyförvärv.

Jordan McGhee, 19 år, mittback
Hearts, Lån - ett år

Boro lånar in unge skotten Jordan McGhee från Hearts. Man var väldigt nära att slutföra inlåningen redan i vintras, men hann inte klart med alla papper innan övergångsfönstret stängde. McGhee kommer att inleda säsongen med U21-laget men förhoppningen är att han ska kunna utmana om en plats i seniortruppen senare under säsongen. Skulle spelaren imponera på tränarstaben finns en köpoption inbakad som Boro då troligtvis kommer att aktivera. I annat fall åker McGhee tillbaka till Skottland efter säsongens slut. 

Marten De Roon, 25 år, defensiv mittfältare
Atalanta, € 14-15 miljoner

Den hårdtacklande mittfältaren blev det tredje nyförvärvet för sommaren och anslöt till sina nya lagkamrater samma dag som försäsongen började. Efter en mycket imponerande säsong i Serie A öppnade Boro plånboken säkrade köpet av holländare, som skrivit på ett fyraårskontrakt.

Viktor Fischer, 22 år, yttermittfältare
Ajax, € 5 miljoner

Dansken Viktor Fischer lämnar Ajax för spel med Boro i Premier League. Fischer tappade sin startplats och fick sparsamt med speltid under sin sista säsong i Holland, och väljer nu att testa lyckan i England istället. 

Bernardo Espinosa, 26 år, mittback
Sporting Gijón, Free transfer

Bernardo blir Boros andra nyförvärv inför återkomsten till Premier League. Colombianen har varit en klippa i Sportings försvar och stärker konkurrensen i mittförsvaret. Återhämtar sig från skada och beräknas vara tillbaka i augusti.


 BEKRÄFTADE ÖVERGÅNGAR - UT: 

Dael Fry
Rotherham

Dael Fry får värdefull speltid i Championship och får återkomma nästa säsong för att åter slåss om en plats i Boro.

Alex Baptiste, 30 år, försvarare
Preston - lån

Baptiste lämnar Boro för Preston och Championship under ett år. Hade en ganska otacksam roll i Boro och ingen räknade egentligen med att han skulle få en chans i Premier League. 

Adam Reach, 23 år, yttermittfältare
Sheffield Wednesday

Hade en drös Championshipklubbar efter sig och till slut hamnade Reach i Wednesday. Omtyckt i Boro men lyckades inte övertyga Karanka om en plats i laget.

Albert Adomah, 28 år, yttermittfältare
Aston Villa

Adomah nekade ett nytt kontrakt och skeppades iväg till Villa. Ansågs ibland vara för ojämn och lat men kunde ibland blixtra till och stå för bländande teknik. 

Connor Ripley, 23 år, målvakt
Oldham Athletic - lån

Ripley slog sig in som förstemålvakt i Motherwell under förra säsongen, men med Victor Valdés och Dimi som tilltänkta målvakter blir det svårt för Ripley att ta en plats. Därav har han gått med på att lånas ut till Oldham.

Rhys Williams, 27 år, mittback/defensiv mittfältare
Utgående kontrakt

Den en gång så lovande Rhys Williams lämnar nu Middlesbrough för gott. Australiern kom upp genom akademin som en av de största talangerna, men karriären har blivit totalt förstörd av skador. 27 år gammal flyttar han hem till Australien och skriver på för Perth Glory.

Damià Abella, 34 år, ytterback
Utgående kontrakt

Abella kom till Boro säsongen 14/15, men har p.g.a. skada bara spelat sju matcher. Får inget förlängt kontrakt.

Jonathan Woodgate, 36 år, mittback
Utgående kontrakt

103 matcher i Boro-tröjan blev det Jonathan Woodgate, som troligtvis lägger skorna på hyllan efter att kontraktet nu går ut. Middlesbrough-födde Woodgate har trots alla skador haft en fin karriär, och blir det som George Boateng vill så får vi kanske se honom ta en roll som ungdomstränare i klubben?


 Följande spelare har lämnat klubben efter att deras låneavtal löpt ut:
Gastón Ramírez
Ritchie de Laet
Tomas Kalas
Kike Sola
Michael Agazzi 


 RYKTEN - IN: 

Charles N'Zogbia, 30 år, offensiv mittfältare
Aston Villa

The mirror med fler rapporterar att Boro vill signa N'Zogbia innan fönstret slår igen. Burnley och Norwich är också intresserade av 30-åringen.

Harry Maguire, 23 år, mittback
Hull

Harry Maguire är ett alternativ till mittbackspositionen där skadorna på Ayala och Bernardo skapat osäkerhet efter att affären med Subotic föll samman. Gazette Live rapporterar att Boro lagt ett bud på £4 miljoner på den unge mittbacken. Spelaren själv sägs vara positiv till en flytt. 30/7: Maguire är det andra alternativet till mittbacksplatsen. Kaoset som råder i Hull för närvarande ska dock vara i vägen för att en affär ska kunna genomföras i nuläget. 4/8: Boro har fått sitt andra bud, på £?5 miljoner, förkastat. Maguire är dock redo att lämna in en transfer request för att få igenom övergången. Hull är överhuvudtaget inte intresserade av att sälja Maguire från en redan tunn trupp. Dessutom är Maguire skadad, vilket å andra sidan verkar gå i linje med Boros transferpolicy.. 9/8: Boro har dragit tillbaka sitt intresse för Maguire efter att Hull i princip vägrat förhandla. Istället kommer man att gå vidare med andra alternativ till mittbackspositionen.

Enzo Fernández, 21 år, yttermittfältare/offensiv mittfältare
Real Madrid

Diverse tidningar pekar ut Boro som en av flera möjliga lånedestinationer för Zidane Jr, antagligen med Karankas kontakter i Madrid i åtanke. Det finns dock inget konkret i ryktena än så länge.

Wesley Hoedt, 22 år, mittback
Lazio
Det har varit en ganska tyst vecka på transferfronten, men ännu ett mittbacksalternativ har seglat upp. Italiensk media hävdar att Boro och Southampton gör upp om Lazios unge mittback, som har samma agent som De Roon. Hoedt har dock bara gjort en säsong i Lazio och frågan är om Lazio är så sugna på att sälja. 


 RYKTEN - UT: 

Tomas Mejías, 27 år, målvakt
Efter värvningen av Brad Guzan har Karanka bekräftat att antingen Dimi eller Mejías kommer att lämna Boro. Han har också sagt att det finns intresserade klubbar som har frågat om målvakternas tillgänglighet, men att han fortfarande inte bestämt sig för vem som får platsen som tredjemålvakt.

Dimi Konstantopoulos, 37 år, målvakt
Den populära greken svarade ett fan på twitter att han inte kommer att lämna Boro. Vad som händer återstår dock att se.

Adam Forshaw, 24 år, central mittfältare
Med både Leabitter och Clayton framför sig i hierarkin och De Roon påväg in kan det bli tufft för Forshaw att få speltid i år. Sheffield Wednesday har visat intresse för spelaren där ett såsongslån i sådant fall skulle vara aktuellt. 30/7: Wolves är på jakt efter förstärkningar och har visat intresse för Forshaw. Karanka sägs dock vilja vänta med försäljningar tills det att truppen är spikad.

Jordan Rhodes, 26 år, anfallare
Sunday Mirror och ett gäng andra tidningar påstår att Rhodes har blivit erbjuden till toppklubbar i Championship och även några klubbar i Premier League, däribland West Bromwich. Det har spekulerats om att Karanka inte har tillräckligt förtroende för Rhodes och att han inte passar in i det spelsystem som Karanka vill spela. 



 AVSKRIVNA RYKTEN: 

James Chester, 27 år, mittback
West Bromwich

Chester är klar för spel i Aston Villa

Yakou Meite, 20 år, yttermittfältare
PSG

Meite är klar för spel i Reading.

Neven Subotic, 27 år, mittback
Borussia Dortmund

Subotic klarade inte läkarundersökningen vilket fick affären att kollapsa. Istället blir det operation för serben.

Michail Antonio, 26 år, yttermittfältare/ytterback
West Ham

Antonio stod för en fin vårsäsong i West Ham och har dragit på sig intresse från Boro. Man ska vara beredda att betala upp till £8m för mittfältaren, men West Ham lär inte vara sugna på att sälja. 5/7: Antonio har skrivit på ett nytt kontrakt med West Ham och blir kvar i London.

Clément Chantôme, 28 år, central mittfältare
Bourdeaux

Ytterligaren en spelare vars kontrakt går i sommar. Boro ska vara intresserade av den erfarne mittfältaren, som skulle vara ett välkommet tillskott på det centrala mittfältet. Även Málaga finns med som intressenter. 20/6: Chantome är i förhandlingar med två Premier League-klubbar, där Sunderland är den ena. Boro eller Everton är troligtvis den andra klubben.
 2/7: Chantome är klar för spel i Rennes och kan därmed avskrivas.

James Morrison, 30 år, central mittfältare
West Bromwich

Boro-fostrade Morrison sitter på ett utgående kontrakt med West Brom och har ännu inte skrivit på något nytt. Både Middlesbrough och Sunderland är intresserade av spelarens tjänster, och förutom en hög lön ska Boro vara beredda att betala en sign on-bonus på £2m. 13/6: West Brom har erbjudit Morrison ett nytt kontrakt med en lön som Boro inte är beredda matcha. Samtidigt väntar Morrison tillökning i familjen, och sägs vilja flytta hem till Middlesbrough. 20/6: Det ser ut som att Morrison har gjort sitt val, då han är påväg att skriva på ett nytt kontrakt med West Brom. Därav blir det troligtvis ingen återkomst till moderklubben för den Darlington-födde mittfältaren.
 2/7: Mycket riktigt, Morrison har nu skrivit på ett nytt två-årskontrakt med West Brom. 

Aïssa Mandi, 24 år, högerback/mittback
Stade de Reims

Boro sägs vara intresserade av den franskfödde Algeriern, som vill lämna Reims efter att laget trillat ur Ligue 1. Mandi jagas också av klubbar i Spanien och Frankrike, och prislappen ska ligga runt 4-5m €.
11/6: Efter att förhandlingarna med Mandi kört ihop sig ska intresset från Boros sida ha svalnat, vilket gjort att man riktat in sig på andra alternativ för mittbackspositionen.
 2/7: Mandi valde Spanien framför England och är nu klar för spel i Real Betis.

Martin Škrtel, 31 år, mittback
Liverpool 

Škrtel är klar för spel i Fenerbahce.

Erik Lago2016-09-01 22:35:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough