Riverside, 2023-10-28 16:00

Middlesbrough - Stoke
0 - 2

Stoke bryter Boros vinstsvit

Stoke bryter Boros vinstsvit

Middlesbrough tog idag emot Stoke City på the Riverside i en match som hade kunnat bli Boros åttonde raka vinst. Stoke stal istället showen och vann med 2-0.

Ett väldigt skadedrabbat Middlesbrough som dessutom saknade Hayden Hackney efter en avstängning, skulle inte få det lätt mot grabbarna från Stoke idag. Redan direkt när matchen drog igång såg Middlesbrough inte sig lika ut. Man tillät Stoke att kontinuerligt pressa Boros backlinje, och pressen visade sig bli för mycket för Boro när man redan i den åttonde minuten släppte in 0 - 1 efter att Michael Rose lämnades helt ensam och kunde nicka bollen i mål från en hörnspark. 

Nära inpå halvtidsvilan skulle Stoke göra mål igen. Denna gången genom Mehdi Leris som kyligt kunde placera in bollen vid den bortre stolpen. Middlesbrough letade flitigt efter en reducering innan pausen men fann aldrig någon sådan. 

Andra halvlek blev inte mycket bättre för Boro och man kunde verkligen känna hur negativt laget påverkades av alla frånvarande spelare. I den 60:e minuten byttes Emanuel Latte Lath in för att försöka sätta fart på Middlesbroughs anfallsspel. Om man är bekant med Allsvenskan och Malmö FF så går det att jämföra Latte Lath med Taha Ali. Tidigare under säsongen startade inte alltid Ali i sina matcher för MFF, utan användes flitigt som en “super-sub” med kvicka ben som kunde bytas in efter runt en timme spelad för att trötta ut motståndarlagets försvarare. Latte Lath är verkligen inte lika skicklig på att dribbla som Ali, men han används nästan exakt likadant av Michael Carrick som Henrik Rydström använder Taha Ali. Tidigare i säsongen har detta drag funkat för Boro, men idag gjorde tyvärr Latte Lath ingen större skillnad och matchen slutade 2-0 till Stoke. 

Från läktarhåll bör man upplysa att Middlesbroughs ultrasgruppering, Red Faction, firade sitt 15-årsjubileum idag med ett tifo samt en pyroshow. Bengaler, vilket man inte ofta ser på Teesside, sågs faktiskt två gånger idag. Efter Stokes första mål tände även en supporter en bengal i bortasektionen, vilket ledde till att han inte långt därefter blev eskorterad ut ur arenan. 


Bengal tänds på ena kortsidan. Foto: @Chris_BoroUTB på Twitter/X

Härnäst väntar ett dubbelmöte i Devon då Middlesbrough reser ned till sydvästra England för att under samma vecka spela mot Exeter i ligacupen och sedan Plymouth fem dagar senare i ligan. Det är så långt bort man kan komma från Middlesbrough i det engelska ligasystemet, så det hade kanske inte varit konstigt om laget bokade ett hotell för hela veckan där. 

Viktor Kristensson2023-10-28 18:56:00
Author

Fler artiklar om Middlesbrough