Tidigare Borotränaren Neil Warnock ny manager för Huddersfield Town

Tidigare Borotränaren Neil Warnock ny manager för Huddersfield Town

Den före detta Middlesbroughtränaren Neil Warnock blir den nya huvudtränaren för Huddersfield efter Mark Fotheringhams akvskedande i onsdags.


Huddersfield har hittills haft en tumultartad säsong och ligger för tillfället näst sist i ligan. Förra årets play offinalister tappade den erfarna managern Carlos Corberan till West Bromwich Albion innan säsongstart och ersatte honom med Mark Fotheringham. Huddersfields nuvarande situation var kanske inte helt och hållet Fotheringhams fel, och vi har sett liknande med och motgångar ske i klubbar som Barnsley, som även de gick från toppen av The Championship till att ligga runt nedflyttningsplatserna säsongen efter. Oavsett vems fel det är så har resultaten inte gått Fotheringhams eller Huddersfields väg. Fotheringham fick sparken av The Terriers i onsdags och ikväll kunde klubben meddela att Neil Warnock tar Fotheringhams plats då Warnock har tecknat ett korttidskontrakt i Yorkshire. 

Neil Warnock har en lång fotbollshistoria  i sin repertoar inkluderande en meritlista som kan ståta med en spelarkarriär i nio olika klubbar och en tränarkarriär som sträcker sig över 43 år tillsammans med 17 olika klubbar i Storbritannien. Senast var Neil Warnock tränare för Middlesbrough. Han tog över som tränare då klubben var i en mörk period och var på gränsen till en nedflyttning till League One. Warnocks tid i Middlesbrough började i 2020 då han ersatte Jonathan Woodgate. Warnock lyckades rädda Boro från en potentiell nedflyttning och slutade säsongen på 17:e plats i tabellen. Trots att han från början bara tecknade ett korttidsavtal med Boro så gick klubben med på att förlänga hans kontrakt att sträcka sig till säsongen 2020/21. Tyvärr gick det aldrig så bra för Warnocks och Middlesbroughs samarbetsprojekt och han fick sparken den 6 november 2021 och gick ett par månader senare i pension. 

Idag, den 13 februari 2023 kunde Neil Warnock meddela att han drar sig ur pensionen för att återigen satsa på sin fotbollskarriär tillsammans med Huddersfield Town för andra gången i sin karriär. Många Townsupportar hoppas att han ska kunna rädda Huddersfield från samma dystra öde han lyckades rädda Middlesbrough från för tre år sedan. "Jag har kommit tillbaks för att hjälpa klubben, men även för att hjälpa Dean Hoyle. Jag vet vad han har gjort bakom kulisserna och jag har alltid haft mycket tid för honom," kommenterade Neil Warnock under en intervju med Huddersfield Town tidigare idag. 

Viktor Kristensson2023-02-13 21:49:02

Fler artiklar om Middlesbrough