Vår målvaktsfantom och straffhjälte lämnar Nottingham Forest

Vår målvaktsfantom och straffhjälte lämnar Nottingham Forest

Brice Samba 28 år målvakt lämnar Nottingham Forest för franska Lens för ca 4,5 miljoner pund. 

Brice Lauriche Samba kom igenom City Grounds grindar 2019, och värvades av den dåvarande managern Sabri Lamouchi. Kontraktet skrevs på fyra år, och det var från början bestämt att han skulle vara andre målvakt bakom inlånade Murich. Den Kongolesiske målvakten visade direkt vem som ska vara första valet mellan stolparna.

Samba blev snabbt en bublikfavorit, och fick priset månadens spelare i november 2019. Att det är en speciell burväktare råder det inget tvivel om. Med sin  avslappnande och nonchalanta stil, så kunde han få motståndarna ur balans. Sambas styrka måste man säga är närspelet och reaktionsförmågan. Svagheten är timingen i inläggs spelet.



Att de röda för första gången på 23 år är tillbaka i Premier League, har man Brice Samba att tacka för. Med sina tre straffräddningar i semifinalen mot Sheffield United, tog han laget till den avgörande matchen på Wembley mot Huddersfield.

När förhandlingar om en förlängning av kontraktet skulle genomföras, så skar det sig på något sätt. Det är svårt att avgöra vad som är sant, men enligt målvakten själv så var budet alldeles för lågt. Om det enbart beror på att man inte kom överens, eller det faktum att Brice ville återvända till Frankrike. När så Lens kom in med anbud så ansåg klubben att sälja honom vara det bästa för alla parter. Den kongofödda stoppern han att spela 125 matcher i den röda tröjan.


Jan Gustafsson@janne25guss2022-07-06 11:14:00
Author

Fler artiklar om Nottingham

Nottingham Forest besegrar Liverpool med 1-0 på Anfield, efter en taktisk triumf för Nuno Espirito Santo. Sammandrag/Spelarbetyg