-
-

Watford - Liverpool 3-0 (0-0)

En kväll på Vicarage Road att glömma för Klopp och hans lag. Watford var bättre än Liverpool på allt, vilket ledde till en fullt rättvis seger för hemmalaget.

Domare: Michael Oliver

Jürgen Klopp gör två ändringar i startelvan jämfört med matchen mot West Ham i måndags.

Alisson står mellan stolparna som vanlig. Trent Alexander-Arnold och Andy Robertson tar hand om ytterbacksplatserna. I mittförsvaret går Dejan Lovren in bredvid Virgil van Dijk. Joe Gomez återfinns inte i truppen som en försiktighetsåtgärd på grund av ett smärre fitness-problem.

På mittfen startar Fabinho tillsammans med WIjnaldum och Oxlade-Chamberlain. Naby Keita finns inte heller med i truppen på grund av en känning i höften.

Framåt ställer Klopp upp bästa möjliga trio. Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané.

Alisson
    Alexander-Arnold – Lovren – Van Dijk – Robertson
              Oxlade-Chamberlain – Fabinho – Wijnaldum
                              Salah – Firmino – Mané

På bänken sitter följande spelare: Adrián, Minamino, Lallana, Origi, Matip, Jones, Hoever.

Det dröjer knappa tio minuter innan Watford letar sig fram till matchens första riktiga målchans. Deulofeu tar fram bollen på vänsterkanten, viker in och skjuter tätt över.

Liverpool slarvar mycket i passningsspelet. Salah missar en passning, vilket leder till en farlig Watford kontring. Van Dijk blockerar skottet till hörna.

I en duell mellan Van Dijk och Deulofeu trycker holländaren till och Deulofeus knä vrider sig på ett obehagligt sätt. Spanjoren bärs ut på bår.

Liverpool lyckas inte skapa någonting alls i matchen.

Lovren orsakar en frispark för hemmalaget. Frisparken leder till förvirring där Alisson tappar ut bollen och Deeney är nära att göra 1-0. Som tur är kan bollen rensas.

Sammanfattning

En halvlek som det inte finns mycket gott att säga om. Liverpool slarvar enormt i passningsspelet. Inte bara ett par spelare, utan hela laget. Watford har kunnat skapa 2-3 hyfsade lägen medan Liverpool inte ens varit nära något sådant. Det krävs en rejäl skärpning bland Liverpoolspelarna om man ska vinna den här matchen. Folk tenderar att säga ”säsongens sämsta halvlek” så fort laget inte spelar bra, men i det här fallet finns det nog fog för att det påståendet ska vara sant.

Watford skapar en målchans direkt när Lovren kliver upp och missbedömer en hög boll helt. Alisson räddar.

MÅL: Watford tar ledningen via Ismaila Sarr. Lovren missar att nicka bort ett inkast, vilket leder till att Watford lätt kan ta sig förbi och slå in bollen på en fristående Sarr.

MÅL: Watford utökar sin ledning, även denna gång via Ismaila Sarr. Ett inkast leder till att Deeney slår en boll i djupleden. Bollen når Sarr, som kommer i friläge och elegant chippar in bollen.

Adam Lallana, som kommit in, får till Liverpools första målchans. Ett skott på halvvolley från långt håll tar i stolpens yttersida.

MÅL: Watford  utökar sin ledning genom ett nytt misstag från Liverpool. Alexander-Arnold slår en hemåtpassning som Sarr snor åt sig. Han hittar Deeney som kan placera in bollen från 15 meter i mer eller mindre öppet mål.

Sarr hittar återigen ett jätteläge när Watford enkelt spelar sig förbi Liverpools försvar. Skottet går tätt utanför den här gången.

Liverpool lyckas inte sätta något som helst tryck på Watford. Hemmalaget vinner helt rättvist.

Andra halvlek blev inte ett dugg bättre för Liverpool. Man såg lamslagna ut och var inte alls på tårna.Watford skapade en hel del fina lägen medan Liverpool hade gigantiska problem i alla planens delar.

Spelaromdömen

Svag match av den vanligtvis så stabile brassen. Började med ett skakigt ingripande i första halvlek när han tappade ut en enkel boll. Agerade inte med den pondus som man allt som oftast ser hos honom.

Trent Alexander-Arnold får till stor del beskyllas till Watfords tredje mål då hans passning gick rakt till Sarr. Sålde sig rätt billigt i andra situationer också.

Virgil van Dijk gör en väldigt svag match, han också. Kanske sin svagaste match i Liverpooltröjan. Var inte på tårna vid Watfords första mål. Inte heller vid deras andra.

Dejan Lovren har i för sig inte spelat fotboll på ett tag, men den här insatsen är fantastiskt dålig. Står och sover, passar fel, kliver upp vid helt fel tillfälle. Kroaten klarade verkligen inte av att hantera Troy Deeney.

Andy Robertson var nog den spelare som var minst dålig. Klev fram några gånger och försökte få till något åtminstone. Lyckades dock inte med så värst mycket.

Fabinho kom inte heller upp i normal nivå. Brassen var ingen katastrof men var, likt sina lagkamrater, rätt svag,

Wijnaldum lyckades inte med mycket och var anonym till han byttes ut.

Oxlade-Chamberlain försökte ta sig fram i plan under den första halvleken men det gick inte hans väg. Byttes ut i andra.

Varken Sadio Mané, Mohamed Salah eller Roberto Firmino har någon bra dag på jobbet. Alla tre slarvade och jag har svårt att minnas att någon av dem tog sig till ens något halvfarligt läge. Jo, just det, Salah träffade målets utsida en gång i första.