Lagbanner
Zakaria Labyad anmäld för misshandel
Zakaria Labyad misstänks för misshandel.

Zakaria Labyad anmäld för misshandel

Ajax mittfältare Zakaria Labyad lämnade fredagens träning och har förhörts av polis gällande en anklagelse för misshandel som ska ha inträffat i juli 2020. Det hela rör sig om en konflikt med en byggentreprenör som utförde arbete på Labyads villa. Labyad har också gjort en anmälan om entreprenören.

Zakaria Labyad, som enbart spelat 14 minuter för Ajax den här säsongen (hans sista under kontrakt), lämnade fredagens träning. Under eftermiddagen publicerade De Telegraaf en artikel som detaljerade att Labyad förhörts av polis misstänkt för misshandel. Det angående en händelse från 5 juli 2020 gällande en konflikt med en byggfirma som utfört arbete på Labyads villa i Gooi, öster om Amsterdam.

Firman, identifierad i De Telegraafs artikel som H. Z. från Haarlemmermeer, är specialiserade på fasadputsning. En konflikt ska ha uppstått mellan Labyad och firman då Labyad var missnöjd med deras arbete och därför vägrade betala hela fakturan. Entreprenören, också identiferad med initialerna H. Z., höll inte med Labyad om att arbetet var undermåligt och krävde full betalning. Enligt H. Z. ska han flera gånger försökt stämma möte med Labyad för att få resten av betalningen men Labyad ska enligt honom ha undvikt detta med olika ursäkter.

Det hela ska eskalerat på kvällen den 5 juli 2020 då H. Z. dök upp vid Labyads hus för att utkräva resten av fakturan. Labyad har uppgett att han kände sig hotad då H. Z. började banka på dörrar och fönster. H. Z. säger att han plötsligt konfronterades av släktingar till Labyad, inklusive Labyads far. Det ska ha uppstått handgemäng och H. Z. påstår även att han hotades med ett skjutvapen. Labyad å sin sida anklagar H. Z. för att ha inkräktat på privat mark och olaga hot. 112 ringdes flera gånger och polisen som åkte till platsen lyckades lugna situationen. Både Labyad och H. Z. polisanmälde den andre.

H. Z. ska sedan även anlitat en indrivare med uppdrag att samla in ersättning för civilprocessen och för de fortfarande uteblivna pengarna han anser att Labyad ännu är skyldig. Som ett led i detta begärde indrivaren att få filmen från en övervakningskamera på Labyads fastighet som ska ha filmat händelsen. Labyad vägrade lämna över filmen först, men en civildomstol beordrade honom att göra det. Övervakningsfilmen gick till en neutral övervakare tills vidare men försvann av oklara skäl men har sedan återfunnits.

Både polis och rättsväsendet bekräftar att de utreder händelsen. Labyads advokat Mariëlle van Essen har gjort ett uttalande: "Min klient beklagar att entreprenören sökt uppmärksamhet i media för en incident som redan utreds av rättsväsendet, också gällande entreprenören själv som också har en anmälan mot sig. Han har tydligen inget annat mål än att skada min klients heder och rykte. Vi vill föra den substansiella diskussionen där den hör hemma och det är inte i media utan i rätten."

Byggfirmans advokat Karim Aachboun uttalar sig: "Jag kan bekräfta att, baserat på råd från sin tidigare advokat, har min klient anmält Mr. Labyad och hans far för, bland annat, grov misshandel. Inom kort kommer jag även kontakta Ajax gällande detta. Utöver detta ser jag ingen anledning till att besvara Mr. Labyads advokats meningslösa uttalande."

Ajax har än så länge valt att inte kommentera det hela. "Vi är medvetna om händelsen men väljer att inte kommentera" sa Ajax talesperson Miel Brinkhuis till De Telegraaf.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2021-10-29 18:15:37
Author

Fler artiklar om Ajax