Lagbanner

Cupkoll: Resultat från helgens matcher

16 matcher på agendan inför den helg som snart runnit sitt sista korn. Sextondelsfinalerna i ukrainska cupen bjöd på en nästan genomgående framgångsaktig saga för de uppställningar som representerade högstadivisionen den här helgen. Vi tar en titt på vad som hände.

Svart på vitt så lämnar helgens cupspel oss med dessa reslutat:
Ternopil – Oleksandria 1-1, Oleksandria vidare efter straffar
 
Mykolaiv – Illichivets 0-1
 
Poltava – Metalurh Donetsk 2-1
 
Bukovyna – Chornomorets 0-4
 
Nyva Ternopil – Vorskla Poltava 1-5
 
Chayka – Karpaty Lviv 1-5
 
Stal Alchevsk – Stal Dniprodzerzhynsk, inställd
 
Desna – Dnipro 0-1
 
Real Pharm – Olimpik Donetsk 0-1
 
Naftovyk Ukrnafta – Volyn 0-1
 
Helios – Metalurh Zaporizhya 0-1
 
Zirka – Dynamo Kiev 1-3
 
Cherkaskiy Dnipro – Hoverla 1-2
 
Obolon’-Brovor – Shakhtar Donetsk 0-1
 
Kremin – Zorya Luhansk 0-2
 
Sumy – Metalist Kharkiv
 
Ett ensamt Metalurh Donetsk står alltså med facit i hand som utslagna från cupen efter förlust borta i Poltava. Det var en bortaresa de gjort förut och dessutom framgångsrikt, men då har Vorskla stått för motståndet. Lillebror Poltava, med en idrottsplats tillika hemmaplan med plats för 2500 människor, numret för stort – eller för litet. Utslagna är alltså de som för närvarande är åttondeplacerade i UPL.
 
Bland de starkare insatserna från UPL-trupperna var lördagens uppvisning från Vorskla. Segersiffrorna skrevs till 5-1 och efter den tröga starten i liga spelet med två raka förluster verkar nu Poltavas största fotbollsklubb ha hittat formen.
 
Volyn Lutsk mötte sin beundrare nedifrån. Mötet med Ukrnafta innebar en kamp mellan två lag som lärt sig hålla i bollen, men inte alls hur de ska få den i nät. Ett slumpartat mål just i matchens uppstart skulle i den här matchen bli nog för segern i en match som härligt nog slutade med bollinnehavsstatistiken 50/50.
 
Dynamo Kiev visade stor lusta att anfalla borta mot ett Zirka som inlett sin Persha Liga säsong svagt. Huvudstadsgiganterna löpte sig till en 3-0 ledning med mål redan i andra minuten. Hemalagets fick ett tröstmål i matchens sista moment men detta var alltid Dynamos match.
 
Dnipro hade en tuff bortamatch mot visionära Desna. Fjolårsfemman i Persha har satsat både pengar och optimistiska videoplojer för att var heta nog att ta klivet upp, i cupen blev det däremot en plump mot ett alldeles för bra Dnipro – som bara fortsätter att övertyga i den inhemska fotbollen.
 
Mer att säga om matcherna är att det blev en inställd av diverse funktionella själ på värdplatsen i Alchevzk. Vi hoppas ni är med i den fortsatta rapporteringen och ukrainska cupen.

Oscar Dambergoscar.damberg@gmail.com@berrytyckertill2014-08-24 22:14:15
Author

Fler artiklar om Ukraina

Fotbollen förmedlar mest