Lagbanner

Inför UPL 14/15: Hoverla Uzhgorod

Vi ger oss på nummer 13. Nästjumbon, den som just klarade sig. Det här är Hoverla Uzhgorod:

Uzhgorod, belägen längs floden Uzh, är hemmet till Hoverla. Laget hade ingen fantastisk säsong i fjol men får chansen är slicka såren och komma igen när de i helgen reser norrut för att möta Karpaty i den numera Shakhtarmålade staden Lviv. Vårt tips är att laget precis klarar sig från nedlyttning, här är lite förutsättningar för det som komma skall:
 
Senaste säsongen var laget som förväntat vid att ganska tidigt skede långt ifrån toppen och fick ju längre säsongen gick vänja sig vid känslan av att varje match handlar om kampen för att hålla sig kvar. Den slutgiltiga placeringen blev nummer tolv av 15 med 26 inspelade poäng.  Det är sannolikt många fler som förväntar sig något liknande än en ’ny Chornomorets’, då varken skickligheten som det laget lyckades fånga upp på ett imponerande sätt. Inga sådana förväntningar här alltså, min utesluter något gör vi sällan här. Det här är som nämnt säsongen då många lag, i särdel de i toppen med flera dyra importer, har trubbel med att bygga sin trupp på grund av den svåra situationen i landet. Rent praktiskt kan detta betyda en något trubbigare udd hos flera lag vilket skulle kunna gynna lag som Hoverla, det är i dagsläget dock inget som går att räkna med då styrkan hos det här gänget inte direkt lyser igenom de andras framspekulerade sprickor.
 
För att även det utåt sätt kan låta som en klick stjärnspelare som använder konflikten för att komma vidare i karriären med Brassestjärnorna i Shakhtar närmast i tanke, vill understryka hur legitima jag ändå ser dess önskningar, så drabbar konflikten näsan alla klubbar. Hela den Ukrainska marknaden har skakats och tappat lite fotfäste genom både ägare, agenter och andra auktoriteter som försvinner bort från det interna och spelare som av allt att döma har blivit rejält påverkade av situationen och dess medierapportering.
 
I just Hoverla, har de tillkommit två vänsterbackar. Två sannolikt flexibla herrar som ska lyfta den förra året gaska instabila backlinjen. Den ena, Yuri Putrash, är hämtad från krimklubben Tavriya, den Ukrainska försvararen verkade inte anse ryska ligan som något positivt steg i hans karriär, där av Hoverla. Den andra är hämtad efter en positiv säsong i andraligan. Dessa två lyfter nu Hoverla i sammanfattningen av deras sommarshopping i kontrast till deras tio förluster. Fyra från utlandet, fyra nyckelspelare i form av Damiem Le Tallec (Frankrike), Razvan Cosic (Rumänien), Sotiris Balafas (Grekland) och Christian Oros (Rumänien). Fyra importer som flytt, en fd kapten som pensionerar sig genom Volodymyr Yezerskys val att lägga skorna på den där hyllan han har hemma. Fem Ukrainare till, letar ny klubbadress, något som av dem anses bättre än att stanna långt ut i västra Ukraina.
 
Näst sist tror vi. Hovlera slår ur stort underläge mot den jättepublik som lär väntear i Lviv. Matceh som spelas i skuggan av rökmolnen på andra sidan landet. Påtagliga är förändringarna, men vi tror på en kanske unik sportslig säsong där ordningar och skräll ställs mot varandra och förvånar oss likt vi kollade på Costa Rica i Rio de Janeiro. 

Vår sluttabell:

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13. Hoverla Uzhgorod
14. Metalurg Zaporizhya

Oscar Dambergoscar.damberg@gmail.com@berrytyckertill2014-07-24 11:00:00
Author

Fler artiklar om Ukraina

Fotbollen förmedlar mest