Lagbanner
Ukrainska Europaresultat

Ukrainska Europaresultat

Tre lag från UPL deltog igår i Europa Leagues gruppspel. Här är gårdagens matcher och resultat för Dnipro, Dynamo Kiev och Metalist Kharkiv.

Dnipro Dnipropetrovsk – Inter 0-1
En av de tidiga matcherna den här aftonen var den mellan Dnipro och Inter. De internationella italienarna kom med ett till närmast optimalt lag med Handanovic i mål och spelare som Vidic, M’Vila, Guarin och Icardi framför sig. Manskapet skulle också vara tillräckligt för att fälla ett för tillfället i Europa förtroendesökande Dnipro. I minut 71’ kunde Guarin hitta Danilo D’Ambrosio som spräckte en den nolla som sprungit ett ’chicken race’ med Inter under större delen av den här matchen.

Rio Ave- Dynamo Kiev 0-3
Gänget från norra Portugals kust verkar ha det betydligt svårare för Ukraina än Sverige. Efter att ha slått ut både IFK Göteborg och Elfsborg gjorde igår Rio Ave entré i gruppspelet, detta gjorde de med en brakförlust hemma mot Yarmolenko och de andra stjärnorna från Dynamo Kiev. Med Vida och Dragovic som lyser av energi i backlinjen kunde inte Portugiserna förmå att skapa särskilt mycket i den här matchen. Bortalaget kunde istället utnyttja flera bolltapp och ställa om. Efter att Yarmolenko spräckt nollan snyggt kunde sedan Belhanda och lagets nya säkra målkvot i Artem Kravets slå igen poängporten i ansiktet på Rio Ave så att det lät ända till Västra Götaland.  

Metalist Kharkiv – Trabzonspor 1-2
De fortsatt satsande Trabzonspor har som alla andra en europaambition men att genombrottet skulle vara i år hoppades nog många inom klubben på och en bra start fick de. Matchen som spelades i Lviv då läget fortfarande inte är lämpat för Europa League i Kharkiv, blev en frustrerad historia för hemmalaget.  Metalist hade som många gånger i ligaspelet hittills svårt att skapa de hetare målchanserna trots att de under långa perioder äger nästan all boll. En mycket väl slagen höna av Yilmaz skulle istället sätta hemmalaget i underläge när turkarnas milan-förvärv Constant gjorde 0-1. I det läget tappade Metalist initiativet och bollinnehavet utjämnades samtidigt som det dök upp nya möjligheter för gästerna att såra sina motståndare.

I andra halvlek upprapades historien med ett Metalist som tog tag i ’kampen om mittfältet’ och lyckades få matchbilden dit de ville, fortfarande utan att skapa allt för mycket ska sägas. Målet kom dock när Metalist behövde det som mest. När ytorna blivit för små i mitten slogs en lång boll på Kobin som letat sig in i boxen, hans pass med huvudet hittade Gomenyuk som enkelt kunde skarva in kvitteringen. Glädjen över det fick de behålla in i det allra sista, då ännu ett nyförvärv gjorde mål på ännu en fast situation. Greken Papadodpoulos kunde efter lite trassel dra till på halvvolley och skjuta hem tre poäng till Turkiet, något som sannolikt var mycket skönt efter en svag ligastart för Trabzonspor. Mycket tungt var detta för Metalist naturligtvis, som är i behov av både framgången och de ekonomiska fördelarna av ett längre Europaspel då de inte har en direkt fjäskposition hos den UEFA-stab som ansvarar för financial fair-play.

Sammanfattningsvis så var det bortalagens kväll när UPL drog in i Europa League på riktigt. Vi hoppas på bättre resultat nästa omgång och ser fram emot kommande ligaomgång.
 

Oscar Dambergoscar.damberg@gmail.com@berrytyckertill2014-09-19 10:30:32
Author

Fler artiklar om Ukraina

Fotbollen förmedlar mest