Lagbanner
Välkomna!

Välkomna!

Hej och åter välkomna till Ukraina-sidan! Ni som varit med här ett tag vet att det var omkring ett och halvt år sedan som det senast publicerats inlägg här, något vi nu tänkt ändra på! Med vi menar jag mig själv, Axel Wendt, samt min gode vän Oscar Damberg.

Vi båda har under en tid haft en förkärlek för Ukrainsk fotboll, något vi nu tänkt ska övergå till något produktivt, nämligen en nystart av Ukraina redaktionen här på Svenskafans!

Min egen förkärlek grundas i favoritspelaren, Andriy Shevchenko, som jag fastnade för inför VM 2006. Jag var då 10 år gammal (vilket innebär att jag är 17 år idag), och tillskillnad från alla mina vänner, som oftast hade en viss Ronaldinho som favorit, så fastnade jag alltså för mannen från Ukraina, som lyckats placera sig på 13:e plats på GOALs, mitt dåvarande flöde för information om den europeiska fotbollen, lista över ”de hetaste spelarna inför VM”. Det var då, inför VM-slutspelet i Tyskland och i och med den upplagan av GOAL, som det intresse som idag slukar större delen av min tid började. Sex år senare, sommaren 2012, sänkte samma man Sverige i EM premiären 2012, och trots att man som svensk i de närmaste är pliktskyldig att vara besviken när det går dåligt för landslaget, hade jag svårt att inte njuta över Shevchenkos prestation. Två strutar i EM-premiären på sin egen hemmplan går knappast att överträffa, och kommer förmodligen att leva med mig som ett av de starkare, fotbollsrelaterade, minnena genom hela livet.

Tillsammans har vi hur som helst tänkt fördjupa oss i den Ukrainska fotbollen, klubblag som landslag, och på så sätt expandera vårt kunnande (som idag framförallt rör ligorna som ligger precis före just den Ukrainska på UEFA rankingen) till ännu en europeisk fotbollsnation. För den som inte visste, så är alltså den Ukrainska ligan i skrivande stund rankad som den 9:e bästa i Europa, medan den ukrainska landslaget är rankat som det 17:e bästa i världen, två höga placeringar som vittnar om en viss kvalité. Vi anser att en ändå såpass stor, och uppenbart talangfull, fotbollsnation är värd större uppmärksamhet här i Sverige, något vi alltså nu tänkt ta på oss ansvaret för.

Vi ska omedelbart erkänna att vi inte är några experter, än, på den Ukrainska fotbollen, men det är även det som är syftet med sidan! Tillsammans med er läsare har vi som mål att fördjupa oss i Ukrainska fotbollen så gott det går, och presentera detta på ett intressant och läsvärt sätt. Strukturen som vi tänkt oss över sidan är framförallt regelbundna rapporter om nyheter kring landslaget och ligan, med framförallt veckoliga inför och matchrapporter kring ligaomgångarna. Vi tror att dessa regelbundna rapporteringar kryddat med lite spännande krönikor (som framförallt Oscar är sugen på), transfernyheter, och liknande, kommer bädda för ett lyckat återöppnande av Ukraina redaktionen!

Vill även avsluta denna lilla introduktion med att säga att om du är intresserad av någon slags kontribution till sidan, så hör av dig genast så kommer vi ta emot dina förslag med öppna armar!

Axel Wendt@axelwendt2014-03-13 19:00:00
Author

Fler artiklar om Ukraina

Fotbollen förmedlar mest