Krönika: Ett guldläge...

Sveriges bästa spelare de senaste 100 åren, äntligen svenska folket, är tillbaka där allt började. Han har flyttat hem, hem till Helsingborg och hem till HIF.

Att skriva om Henke är onödigt. Det finns inga superlativ i svenska språket som kan beskriva hur mycket han betyder och har betytt både för oss HIF:are men även för hela svenska folket. Bättre fotbollsambassadör får man leta efter. Att Henke är uppskattad både som spelare och som människa får vi som bevis varje dag i medierna när man läser intervjuer med hans gamla spelarkollegor i Celtic, Barcelona och nu senast i Manchester United. Att ingen av dessa stora klubbar inte ville släppa iväg honom är ännu ett bevis. Och nu är han i HIF, i vår älskade klubb. Det är förmodligen det största, tillsammans med Champions Leagueäventyret, som har hänt i klubbens historia. Ett guldläge! Ett guldläge som man måste utnyttja.

Det måste vara en dröm för varje sportchef som är anställd för en liten klubb, som HIF är om man jämför med klubbar i de stora ligorna, att när han är ute i världen och ”raggar” nya spelare kunna säga att du får spela med Henrik Larsson. Kan tänka mig att det kan locka hit  en och annan halvbra spelare från Europa till vår lilla Allsvenska. En halvbra spelare i Europa kommer dominera i Allsvenska. 

Att vår styrelse utnyttjar guldläget och skapar några samarbetsavtal med Henkes gamla arbetsgivare gällande till exempel spelarutlåning/utbyte, ledare/tränare utbildning och liknande. 

Att marknadschefen utnyttjar guldläget och skapar kontakter med nya sponsorer, stora som små, och skaffar nya finansiärer. 

Att våra eventansvariga kan locka hit skottar, spanjorer och engelsmän och erbjuder dem chansen att åter få se sin favorit in action. Samtidigt att alla dessa människor kan få se vår fina arena och hela vår vackra stad. Det är bara några exempel på vad man skulle kunna göra, det finns mycket mer.

I fotboll idag är det bara resultat som räknas och bra resultat når du inte om du inte har pengar. Detta guldläge ger oss chans att tjäna stora pengar både på kort och på lång sikt. Kan tänka mig att många klubbar i landet är avundsjuka på oss just nu. Nu har vi stor chans att rycka ifrån alla andra, både sportsligt och ekonomiskt. Om jag vore anställd av HIF idag skulle jag skratta mig lycklig varje dag jag gick till jobbet för att vi befinner oss i ett sånt läge, guldläge!

HEJA HIF!!!

//Igor Simunovic


Redaktionen2007-03-13 18:15:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"