Björck manar till större försiktighet
Björck nöjd med vinsten men inte med försvarsspelet

Anfallsspelet flöt på bättre idag men i försvaret fanns det fortfarande stora luckor. En av anledningarna hittas i lite övermod hos vissa spelare.

Fredrik Björck kanske inte hade någon av sina bästa dagar mot Örebro och han erkände direkt sina synder..

- Straffen var solklar, skrattade han när han kom ut från omklädningsrummet.

HIF hittade större luckor än vad man tidigare gjort bakom motståndarnas backlinje. Dock kvarstod en del av de tidigare bristerna såsom svagt passningsspel långa stunder, tappade positioner i försvarsarbetet med kontringar mot sig som följd och dåliga inlägg. Fortfarande finns det alltså stora skönhetsfläckar och Stuart Baxter nämnde, angående första halvlek, det träffsäkra ”30 minuters bra spel och 15 minuters idioti”. Det syntes att han inte var helt nöjd trots vinsten. Hade Örebro fått straff och hade man gjort mål på denna hade HIF varit nere för räkning. Men med bara 0-1 så stöttade publiken laget på ett bra sätt. Det kändes som att HIF skulle göra mål förr eller senare. Fredrik Björck kommenterade dagens försvarsinsats.

- Vi gör fyra mål och det känns väldigt skönt. Svagheten är att vi försvinner iväg med för mycket spelare framåt vissa stunder. Vi tänker inte riktigt bakåt då båda våra ytterbackar går framåt. Då får vi kontringar på oss.

Frågan är hur Stuart Baxter ska lösa detta till matchen mot Kalmar. Troligtvis hade ytterbackarna fått direktiv inför Örebro att ha väldigt höga utgångspositioner. I vilket fall som helst var både Miranda och Wahlstedt långt över mittplan direkt då HIF erövrade boll på sin egen planhalva. Så kommer det troligtvis inte se ut mot Kalmar. Baxter har också indikerat att han kommer låta Adama Tamboura spela. Frågan är vem av Razak eller Olivier som får stå över. Det är i dagsläget oerhört svårt att säga. Båda gjorde mål men med tanke på den troliga matchkaraktären mot Kalmar är det möjligtvis fördel Razak. Det viktiga är att HIF tar tag i passningsspelet och får kontroll över det genom hela matchen.

- Vi fick framförallt kontroll på matchen när vi började hålla i bollen. Så länge det är mycket fram och tillbaka så blir det lätt att man tappar någon på vägen, avslutade Fredrik Björck.