Ingen Mattias Lindström i HIF i höst
Mattias Lindström, senast det begav sig i rödblå dress.

Ingen Mattias Lindström i HIF i höst

Den tidigare HIF:aren Mattias Lindström har ryktats vara tänkt att ersätta Babis Stefanidis på högerkanten. Det mesta talar dock för att Mattias inte kommer till Helsingborg i höst.

- Nu till hösten är inte chanserna så stora att jag går till HIF. Jag räknar med att spela hösten ut i Aalborg. Efter vintern får jag se.

Om det är ganska klart att Mattias stannar på Jylland i höst, är det mindre klart var han hamnar i vinter. Han sitter på ett utgående kontrakt och har ännu inte fått något kontraktsförslag från jyllänningarna, men enligt honom själv är det något man ska sätta sig ner och diskutera.

- Jag ska först förhandla med Aalborg, men jag försöker att hålla så många dörrar som möjligt öppna, och HIF är en. 

En av dörrarna håller kontinuerlig kontakt med sin gamla spelare.

- Jag pratar med HIF flera gånger i veckan, med flera olika personer.

Har förståelse för att folk blir upprörda

Han känner till turerna kring Babis Stefanidis, spelaren han är tänkt att ersätta. Som HIF:are kan han förstå att det rör upp känslor, men det får inte gå till överdrift.

- Jag förstår att folk blir upprörda, det är synd att det blir så, men man behöver ej ta till fysiska angrepp.

Att motta hot är något Mattias själv fick uppleva efter det att han lämnade klubben på Bosman. Han har förståelse för att alla inte kan förlåta honom.

- Det var jobbigt ett tag. Det finns alltid dem som tycker att man har gjort fel och det finns fortfarande folk som inte vill ha mig tillbaka, men det är inget som hindrar mig från att komma tillbaka, avslutar Mattias Lindström.

Det återstår att se var Mattias Lindström spelar i vinter, men HIF är definitivt med i dragkampen.

Mikael Öhrn2007-08-01 14:30:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"