Häcken och Mjällby omgångens vinnare.

Sammanfattning från alla matcher, statistik och annat hittar ni här.

Den sjätte omgången bjöd på få mål. Enköping som har inlett serien tveksamt tog sin första seger. Åtvidaberg hade en man mer i en halvlek, men det var Mjällby som vann matchen. Serieledande Landskrona fick med sig en poäng från derbyt mot LB07. Även Assyriska tappade poäng i bortamatchen med J-Södra. Där spelade J-Södra med en man mindre. Häcken tog tre poäng på bortaplan och klev upp på en andra plats. Fyra lag har samma poäng och en spännande fortsättning väntar. Här nedan hittar ni sammandrag från alla matcher.

Den sjätte omgången började med matchen Ängelholm och Degerfors. Degerfors svarade för en svag första halvlek, och det var lagets målvakt som höll Degerfors kvar i matchen. Han stod bland annat för en straffräddning. I den andra halvleken så tog hemmalaget ledningen. I den 69:e minuten svarade ironiskt nog DIF-s målvakt för ett misstag när han boxade bollen rakt ut till Emil Samuelsson som enkelt rullade bollen i mål. Med tio minuter kvar av matchen fick Ängelholm sitt andra straff i matchen, och den här gången kunde inte Simon Nurme rädda. Den här gången så tog Jacob Augustsson hand om straffen, och gjorde ingen misstag. Ängelholm tog där med första seger på hemmaplan.

I onsdagens andra match så bjöd Örgryte och Falkenberg på målkalas. Falkenberg inledde målskyttet i den 12:e minuten. Det var Joel Johansson som gav FFF ledningen i matchen. Tre minuter senare så kvitterade hemmalaget genom Boyd Mwila. Örgryte var klart bättre i den här matchen. I den 61:a minuten så tog man helt rättvist ledningen genom Pavel Zavadil. Bara fyra minuter senare ökade Björn Anklev på till 3-1. Minuten efter det så reducerade Falkenberg genom Mikael Boman. Efter det så jagade FFF en kvittering trots att man spelade med tio man. På fyra minuters stopptid så avgjorde Magnus Källander matchen med ett klassmål. Falkenberg har stora problem med bortspelet, och laget har spelat in bara en poäng på bortaplan.

I torsdags så spelades den sjätte omgången klart. Åtvidaberg tog emot Mjällby på hemmaplan. Matchen bjöd inte på många målchanser. MAIF skapade ett par bra lägen i den första halvleken, och närmast mål var inte helt oväntat Marcus Ekenberg. I den 26:e minuten fick han ett bra läge, men Henrik Gustavsson i ÅFF-s mål gjorde en bra räddning. I slutet av den första halvleken så fick MAIF en man utvisad. I slutminuten av den första halvleken så fick ÅFF-s Ricardo Santos två chanser att ge hemmalaget ledningen i matchen. Den första kom efter bra inspel av Alexander Zaim. Santos styrde bollen i stolpen. Även den andra chanser kom efter inlägg från Zaim. Santos nickade den här gången från nära håll, men Mattias Asper i MAIF-s målet gjorde en kanon räddning Tre minuter in i den andra halvleken kom matchens ända mål. ÅFF-s försvaret stod och tittade på när Johan Svensson skruvade bollen i bortre burgaveln. Efter det så lyckades inte ÅFF komma igen. Laget hade stora problem att skapa några klara målchanser. Närmast kvitteringen var Oscar Möller som satte bollen i när, men blev avblåst för offside. I och med seger så klev MAIF upp på samma antal poäng som Landskrona.

Inför bara 303 personer så spelade Väsby och Qviding oavgjort. I slutet av den första halvleken så tog bortalaget ledningen i matchen genom Mattias Gravem, som gjorde mål på en frispark. I den 58:e minuten kvitterade hemmalaget på straff. Båda lagen hade sedan en del chanser att avgöra matchen, men ingen lyckades med det.

Enköping tog en mycket viktigt seger på bortaplan mot Brommapojkarna. Matchens ända mål kom i den 18:e minuten. Det var Mats Lundin som gjorde målet efter förarbete från Rory Davids. Det var ESK-s första seger för säsongen. Trots det så ligger laget sist i tabellen.

Häcken tog sin andra raka seger när man på bortaplan besegrade Sirius. Häcken var klart det bättre laget. I den 36:e minuten tog man ledningen genom Jonas Henriksson. Daniel Larsson fastställde slutresultatet tio minuter in i den andra halvleken. Häcken tog klivet upp på en andra plats efter den här segern. Sirius har det tufft just nu, och laget har bara en seger och en oavgjord match efter sex spelade omgångar.

Matchen mellan J-Södra och Assyrsika slutade mållöst. I den 28:e minuten fick hemmalaget en spelare utvidsad. Assyriska hade lite mer av spelet och var närmast en seger. J-Södra är fortfarande utan seger i årets serie. AFF i sin tur ligger på en fin tredje plats och har samma poäng som Häcken och Landskrona.
Skåne derby mellan LB07 och Landskrona lockade över 4500-personer. Det var LB som började matchen bäst, men utan att skapa några heta målchanser. Faktum är att hemmalaget inte hade något avslut på mål under hela matchen. Även BoIS hade svårt att skapa några riktigt heta målchanser. Matchen slutade mållöst, och trots bara en poäng så behåller BoIS serieledning.

Den sjätte omgången bjöd på bara två hemmasegrar, och tre bortasegrar. Tre matcher slutade oavgjort, Hemmalagen gjorde 7- mål, och det gjordes sammanlagt 14-mål. Det är sju mål färre än i den femte omgången. Sjätte omgången sågs av 13809 personer. Publiksnittet var 1726 personer. Matchen mellan LB och Landskrona, där 4569 tittade på. Minst publik var på matchen Väsby UTD och Qviding. Där var det bara 303 personer. Tre matcher hade mindre än 1000-personer på plats.