Ännu en spelare klar för Öster

Ännu en spelare klar för Öster

Idag gjorde Östers IF klart med sitt tredje nyförvärv denna veckan(!). Andreas Wihlborg heter han och yttermittfältaren skrev under torsdagen på ett två år långt kontrakt.

Andreas Wihlborg har närmare 70 matcher i Allsvenskan, och ansluter närmast från Trelleborgs FF. 24-åringen har dessutom några U21-landskamper på sitt CV sedan några år tillbaka.

Mittfältaren beskrivs som en löpstark sådan, och har Höllvikens GIF som sin moderklubb. Från sin moderklubb värvades han till Malmö FF, men gick sedan som 19-åring till TFF via en utlåning där han också började utveckla sina egenskaper som fotbollsspelare. Andreas Wihlborg är som sagt en yttermittfältare men kan även spela ytterback (vilket han gjorde i U21-landslaget).

- En mycket bra spelare som är snabb och bra med bollen. Är användbar på båda kanterna samt har även spelat ytterback. Trots sin ungdom är det en erfaren spelare. Kom fram tidigt och har gjort 4 st U-21 landskamper samt över 70 matcher i allsvenskan. Vi vet att Andreas kan utvecklas vidare och han kommer att vara en viktig länk i vår långsiktiga satsning, kommenterar Roar Hansen och "Kuno" till Östers officiella hemsida. 

Faktum är att Wihlborg redan var på gång till Öster i somras.
- Det blev inget då, men de var fortsatt intresserade. Jag har bara hört bra om Roar Hansen som tränare från dem som haft honom tidigare, säger nyförvärvet till Smålandsposten.

Vi på Österredaktionen hälsar Andreas Wihlborg varmt välkommen till Sveriges finaste förening och önskar honom givetvis mer än all lycka till!




Redaktionen2011-12-15 20:06:00

Fler artiklar om Öster