Uppdaterat: The deal is off
Joel till vänster och Totte till höger.

Uppdaterat: The deal is off

Christoffer Nyman och Joel Enarsson kan ha räknat klart sina dagar i IFK Norrköping.

Christoffer Nyman är stekhet minst sagt.

Den unga anfallaren har utvecklats i klubben, som han en gång i tiden började spela fotboll. Förra säsongen hann med tio mål varav tre assist. I säsongens bagage har Nyman visat sig vara en viktig spelare med åtta mål framåt och fem assist.

Det har givetvis lockat intresse från framförallt Tyskland och Holland som har ringt Peter Hunt. Klubbens ordförande har sagt att det finns intresse men att inget har varit tillräckligt förhandlingsbart. Samtidigt underlättar det inte för IFK Norrköping att det är en frostig relation mellan Hunt och Nymans agent Stefan Selakovic.

Intresse från England och Belgien
Igår kunde brittiska journalisten som anses som expert på transferövergångar Alan Nixon, uppge att Championship-klubben Rotherham United är ute på jakt i Europa för att värva. Den engelska klubben har flera namn på sin lista och ett utav är Norrköpings anfallare Nyman.

Men det stannar inte där. Nyligen kunde också Fotbolldirekt komma med nya uppgifter som de har tagit del av, som lyder att belgiska Lokeren har lagt ett bud på 2 miljoner kronor.

Tidigare har "Tottes" agent Stefan Selakovic inte valt att kommentera några intressen, vilket också Patrik Mörk (samma firma) inte ville göra.
– Han är Sveriges bästa forward, har utgående kontrakt, är i toppen av allsvenskan och ska få Janne Andersson som förbundskapten. Kan en fotbollsspelare få ett bättre läge?, sade Mörk till NT.

Spelaren sitter på ett utgående kontrakt och har tidigare förklarat att han inte vill lämna som Bosman.
– Nej, men det finns ingen anledning att han ska behöva det. Vi är mitt i ett transferfönster där han dessutom har ett utgående kontrakt, fortsätter Mörk.

En annan anfallare i IFK Norrköping som kan vara på väg bort är Joel Enarsson. 23-åringene har fått sporadiskt med speltid sedan han kom till Norrköping inför säsongen 2015.

"Han är på besök"
Örgryte och Falkenberg har visat ett konkret intresse för Joel Enarsson. Den sistnämnda klubben som spelar i Allsvenskan, har bjudit in spelaren.
– Han är på besök hos oss tisdag-onsdag, det kan jag bekräfta, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson till Guldköping.

Klubbarna har varit i kontakt under en tid nu men ingen övergång är klar ännu.
– Det betyder att inget är klart, säger sportchefen.

Joel Enarsson har varit tongivande i U21-serien i två år nu, dessutom fick han göra en del inhopp förra säsongen och dessutom imponerat när han fått chansen.


Flyger till Rotherham
Uppdaterat:
Enligt uppgifter som SvenskaFans.com kan erfara kommer Christoffer Nyman inte gå till belgiska klubben Lokeren. Källor har pratat med klubbens sportchef som ska ha sagt att de har gett upp jakten på grund ut av att de inte kunde konkurrera med bud från England.

2016-08-03  16.20
Enligt nya uppgifter som SvenskaFans.com har tagit del ut av, tillsammans i ett samarbete med utländska journalister, kommer Christoffer Nyman att flyga till Rotherham under torsdagen för att besöka klubben. Inga andra detaljer gällande ett provspel, kontrakt eller någon övergång är kommenterat. Även Brittiska sajten Itsmillerstime bekräftar att Nyman under onsdagen ska va på plats och diskutera en övergång.

Uppdatering: 2016-08-04 10:00
Avgörande 48 h för afärren
Nya uppgifter från Storbrittanien säger till SvenskaFans.com att IFK ska vara överens med Rotherham om en summa som går upp mot 2,8 miljoner kronor. Nu behöver Rotherham komma överens med Nyman som kräver en hög lön för att lämna. Spelaren flyger in över dagen, som engelsk media skrev igår, för att diskutera det personliga avtalet och i Rotherhams ögon "Finalize the transfer". I sådana fall presenteras spelaren på fredag som vi har fått erfara.

Jens Gustafsson vill inte kommentera om Totte är i Rotherham.

 - Spelarna är lediga idag. Vad de väljer att göra på sina lediga dagar har jag ingen vetskap om förutom att vila är prioriterat, skriver tränaren i ett sms till Guldköping.

Agenten Patrik Mörk dementerar uppgifterna.

 - Stämmer absolut inte, säger han. Det blir ingen affär med Rotherham. Parterna kommer inte överens om löneanspråkan vilket gör att övergången inte blir av, skriver lokaltsajterna som följer Championship-klubben. På dagens presskonferens meddelade tränaren i Rotherham att klubben fortfarande är intresserade men att det finns fler spelare på listan.

Elvedin Basic elvedin.basic@svenskafans.com@Ghananen2016-08-03 16:21:00
Author

Fler artiklar om IFK Norrköping

Bottenbetyg efter bottennappet mot Blåvitt
Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås