GIF Sundsvall - Malmö FF 2-1 - Ett MFF i förfall
Fiasko för MFF i Sundsvall.

MFF som med nöd och näppe slog bottenlaget HIF hemma fick stryk mot nästjumbon Sundsvall med 2-1.

Kvällen då vi skulle sätta press på toppen slutade i ett bottenlöst fiasko.
MFF som vann med ett nödrop mot HIF hemma i måndags fick stryk mot GIF Sundsvall i Sundsvall och rimligen måste stora förändringar ske.

MFF började någorlunda bra med ett rörligt possessionspel och man skapade ett par chanser redan under de första fem minuterna.
Efter 7 minuter så pass bra att man, efter att ha tryckt ner Sundsvall djupt i straffområdet, fick en chans för Sergio Peña som vackert smekte in 1-0 i bortre krysset.

MFF fortsatte att spela hyggligt och skapade en del chanser, bland annat med ett ribbskott från Sören Rieks, men man lyckades inte sätta tvåan.
I stället spelade Ex-MFF:aren Erik Andersson fram Pontus Engblom vars chip rensades av MFF-mittbacken Chalus på Sundsvallanfallaren Damus och i mål. 1-1 efter 14 minuter.

Efter Sundsvalls kvittering spelade MFF relativt andefattigt och efter ett par halvchanser fick Sundsvall en frispark på MFF:s planhalva i  31:a minuten där bollen efter lite flipperspel i straffområdet hamnade framför fötterna på Sundsvalls Daniel Stensson som dunkade in 2-1 i Johan Dahlins vänstra hörn.

MFF försökte intensivt att kvittera innan paus, men man kom inte närmare än ett par närskott och en nick i ribban och man fick gå till halvtidsvila i underläge.
Jag hoppades innerligt att vi skulle se ett bättre och mer bestämt MFF i andra halvlek, men tyvärr, det var inte ens i närheten.

Andra halvlek var förhållandesvis jämn. Milos bytte planlöst och desperat utan att förändra matchbilden och lagen bytte chanser med varandra, långt ifrån förutsättningarna att det var ett mästarlag mot nästjumbon. Sundsvall var inte det minsta sämre än de Champions Leaguemeriterade skåningarna.

MFF klarade tre poäng i sista sekunden mot HIF efter en svag match, men i kväll kunde man inte ens rädda en enda poäng mot Sundsvall. Vi är långt efter toppen och Europaplats 2023 känns väldigt långt borta.

Jag tycker, och det är endast min personliga åsikt, att MFF:s spel är helt utan linjer sedan Milos Milojevic ersatte Jon Dahl Tomasson och jag tror vi är rätt chanslösa när det gäller att vinna allsvenskan och ta sig vidare till europeiskt gruppspel.

MFF är  mina ögon i förfall just nu och jag tröstar mig bara med att Di Blåe har så pass bra kassa att vi har råd med en oduglig tränare och en misslyckad säsong utan att tappa greppet om ledarpositionen inom svensk fotboll. Jag ser fram emot bättre dagar.