Lagbanner
Toivonen osynlig i landslagsdebuten
Här syns Ola Toivonen i alla fall. Han hade det tufft mot Venezuelas försvar.

Toivonen osynlig i landslagsdebuten

MFF:s nyförvärv gjorde inget större väsen från sig när Sverige fick stryk med 2-0 av Venezuela.

Många har snackat om Ola Toivonen som en svensk fotbolls framtid. Men det kommer dröja ett tag tills han gör några större avtryck i a-landslagströjan. När han under söndagskvällen gjorde debut i landslaget var det utan att imponera.

Toivonen var en del av ett ytterst blekt landslag. Under den första halvleken i Maracaibo hade det blågula laget inte ett skott på mål och Toivonen rörde knappt bollen. Han såg obekväm ut i rollen som renodlad anfallare, kanske skulle han kommit bättre till sin rätt längre ner i banan, och samarbetet med ex-MFF:aren Daniel Nannskog (som också gjorde debut - 32 år gammal!) var obefintligt. Uppbackningen från mittfältet var lika obefintligt - ingenting fungerade för det svenska laget som spelade med en sjuk medvind. "Hörnflaggorna är böjda som ostbågar", var TV4:s kommentator Ola Wenströms poetiska beskrivning.

Andra halvlek började lite bättre för Toivonen - han var med i förspelet till Sveriges första riktiga målchans. Han sög tag i bollen, höll den en stund innan han spelade tillbaks till Niklas Alexandersson som slog ett fint inlägg som Daniel Nannskog nickade rakt på Venezuelas målvakt. Men det blev inte mycket mer än det. Sveriges anfallsspel fungerade lite bättre, men Toivonen agerade mest anfallare som gjorde nyttiga löpningar och var oftast inte i närheten av bollen. Efter 65 minuter blev han utbytt och Rade Prica kom in istället.

Vad kunde man få ut av det här då? Är Toivonen inte den "coming man" alla trott? Sådana slutsatser är det alldeles för tidigt att dra. Men man kan nog inte räkna med att han kommer till MFF och dominerar direkt. Under landskampen visade han tendenser att vara åt det blyga hållet på planen och ska han slå sig in i MFF:s startelva krävs det nog lite tuffare tag. Men han har ju å andra sidan flera månader på sig...

Jakob Kjelldén2007-01-15 00:22:00
Author

Fler artiklar om Malmö FF

Friday I'm in Love: Hur går det för MFF med att ta ”nästa steg”?