Trän Hjelmbergs analys efter Frej matchen
Daniel Sundgren gör 2-0 på straffspark

Trän Hjelmbergs analys efter Frej matchen

Vi är mycket nöjda med 3 poäng i en match där den spelmässiga prestationen faktiskt inte är särskilt bra, säger Väsbys tränare Micke Hjelmberg

Det hände inte särskilt mycket i första halvlek på en ganska dålig plan. Båda lagen hade svårt att få till några längre passningssekvenser och inte heller några farligare målchanser skapades.
Hemmalget hade ett skott i ribban från långt håll och Frej skapade någon halvchans, men utöver det hände inte mycket. 0-0 i paus var inte mycket att skriva hem om.

I halvtid pratade vi om att vi behövde få ett större bollinnehav samt att vi ville förbättra duellsspelet. Vi gjorde lite omdisponeringar inför andra och fick bättre balans i laget, fortsätter Hjelmberg

Väsby får en bra start på andra halvlek. Inte ens en minut hinner spelas innan Jonathan Lundevall trycker iväg ett kanonskott från ca 30 meter som sitter rakt upp i krysset.
Nu tar Väsby över mer och mer av spelet. 2-0 placerar Daniel Sundgren in från straffpunkten. Frej reducerar efter en rörig situation i Väsbys straffområde efter ett långt inkast.
Domaren hittar en hands i röran av spelare och Frej tilldöms straffspark.
Väsby reder ut stormen och Osman Sow trycker in 3-1 på övertid.

Ingen fotbollsunderhållning idag. Men i alla fall lite spänning på slutet. Frej är ett bra lag med erfarna spelare som är jobbiga att möta, framförallt på fasta situationer och i luftrummet.
Spelmässigt gör vi ingen bra match idag, men att vinna på en dålig dag är styrka. 9 poäng efter 3 omgångar och ännu har vi inte visat oss från vår bästa sida.

Spelarna ska ha beröm för hur vi genomför en svår match på ett svårt underlag. Idag blev det mycket kamp och då gäller det att stå upp i kampmomenten där Frej är starka.

Vi är nöjda och stolta över poängen, men ska till nästa match mot Sirius förbättra vår prestation, avslutar Hjelmberg.

Roy RosenbackRoy Rosenback2011-05-03 21:38:01
Author

Fler artiklar om AFC Eskilstuna