Saab Arena, 2017-03-18 18:00

Linköping - Brynäs
0 - 6

Brutalt svag inledning på kvarten
Linköping stod för en riktig plattmatch och ligger nu under med 0-1 i kvartsfinalserien mot Brynäs.

Det var upplagt för hockeyfest i SAAB Arena inför den första kvartsfinalen mellan Linköping och Brynäs på lördagskvällen. Drabbningen blev dock allt annat än underhållande då hemmalaget var en rejäl besvikelse denna kväll och svarade för en riktigt svag insats. Med fem minuter spelade var ställningen 0-2 och efter det blev det aldrig ens i närheten av spännande.

Linköping kom till start med Emil Kristensen på frånvarolistan. Brynäs å sin sida saknade forwardsduon Tomas Zaborsky och Johan Alcén. Marcus Högberg tilldelades startplatsen mellan stolparna i Linköping och i Brynäs var det David Rautio som vaktade kassen.

Linköping fick en mardrömsstart på den första kvartsfinalen då Brynäs förstakedja slog till redan i det första anfallet. Endast 27 sekunder hade spelats av matchen när Jesper Jensen var sist på pucken och satte ledningsmålet för gästerna. När Brynäs sen fick ett powerplay kunde Jesper Jensen svara för sitt andra mål i matchen med drygt fem minuter spelade och tvåmålsunderläget var ett faktum för LHC. Linköping kröp sedan allt närmare Brynäs ju längre perioden led och började också skapa en del riktigt farliga lägen. Mot slutet av perioden var det till och med hemmalaget som hade skapat sig ett visst grepp om spelet och det var därför något ologiskt när Daniel Mannberg satte 0-3, 01.41 före paus.

LHC gick in i den andra perioden med siktet inställt på att hämta upp det tremålsunderläge man hamnat i under den första. Ett resultat som också lett till att Marcus Högberg fått lämna isen och ge plats åt Jacob Johansson i Linköpingsmålet. De fösta sekunderna var det också hemmalaget som öppnade starkast, men en och en halv minut in i perioden fick istället Lukas Kilström pucken till skänks och satte 4-0 för Brynäs. Tungt, tungt, tungt för LHC som därmed fick se den mentala uppförsbacken växa sig allt större. Inte blev det bättre när Jesper Boqvist satte 0-5, 07.29 in i perioden. Den andra perioden var riktigt svag från Linköpings sida och man hade 0-5 i baken inför sista tjugo.

Den sista periodens resultat var mer av akademisk karaktär då matchen var i det närmaste avgjort redan på förhand. För Linköpings del handlade dock den tredje akten om att försöka komma undan med hedern någorlunda i behåll och framkalla en något mer positiv känsla inför kommande matcher. Slutet på matchen blev dock en väldigt blek historia mellan ett ointresserat Brynäs och ett uselt Linköping. I slutminuten fastställde Jacob Blomqvist slutresultatet till 0-6, ett resultat som innebär att Brynäs leder kvartsfinalserien med 1-0 i matcher.

Tjusningen med slutspelet är att det handlar om bäst av sju, vilket gör att den här matchen, trots matchbilden, kan visa sig vara betydelselös i slutändan. Av kvällens match att döma finns det dock inte mycket som talar för det och Linköping måste höja sig mer än en nivå till på måndag för att inte bli en besvikelse på nytt. Ikväll var spelet under all kritik.