Déjà Blue

Déjà Blue

I veckan hade Amazon Primes nya satsning "Faceoff: Inside the NHL" premiär. Jag har precis sett det första avsnittet, med titeln "Best of Rivals," som ger oss en härlig inblick i rivaliteten mellan Toronto Maple Leafs och Boston Bruins genom William Nylander och David Pastrnak. Vi får ta del av deras personliga berättelser och hur de har gått från att vara nära vänner i juniorhockeyn i Sverige till att nu stå på varsin sida som motståndare i NHL. Jag är imponerad!

Hockeykulturen i Toronto är verkligen galen. Supportrarna är nästan besatta och pratar och lever hockey, och inte bara på matcherna utan överallt, hemma, på jobbet och online. Spelarna i Maple Leafs lever under ständig press eftersom de granskas för exakt varje skott och varje räddning de gör. Det är den där galna passionen som gör Toronto till en av de mest hängivna hockeystäderna i världen. Och den stora frågan som lyfts nu är: ”Where the f**k is Nylander”, som mystiskt ”försvann” när matchserien mot Boston drog igång. Var fanns vår svenska super-stjärna?

Förutom all hockey, lyfter det här första avsnittet också fram flera känslosamma delar, bland annat Pastrnaks tuffa upplevelse av att förlora sin pappa när han var 17 och bodde ensam i Sverige, och den smärtsamma förlusten av hans nyfödda son, Viggo. Men förutom dessa svårigheter för honom framhäver programmet även den otroligt starka vänskapen mellan Nylander och Pastrnak, både på och vid sidan av isen. Vi får också en tydlig bild av den press och de känslomässiga utmaningar som professionella hockeyspelare möter, och hur de hanterar sina liv utanför sporten, som att behöva gå ut med hundarna när man kommer hem sent efter en match.

Scener som visar Nylanders kamp med en skada under ett kritiskt slutspel, samt Pastrnak som spenderar tid med sin dotter på fik eller ett akvarium, ger en fin, mänsklig sida av dessa idrottare. Rivaliteten visas inte enbart som en kamp på isen i ett hett slutspel, utan också som en djup vänskap där de stöttar varandra genom både svåra och glada stunder.

Jag älskar det här! Kombinationen av just känslosamma berättelser och intensiteten på isen gjorde att jag blev helt fast! Det var fantastiskt att se Nylanders och Pastas vänskap från Sverige och juniorhockeyn och hur den har formats genom rivaliteten i NHL. Avsnittet visar verkligen hur mycket mer det finns bakom spelet än bara mål och assist – något som jag tycker är en viktig påminnelse för oss hockeyälskare.

Du hittar FACEOFF här: AMAZON PRIME

 

Pia@missfotografica2024-10-06 15:07:51
Author

Fler artiklar om SvenskaFans Hockeyblogg