DIF supporters förstörde festen - pinsamt dåligt
Vandaliserade toaletter och pyroteknik hör inte hemma i hockeyn.

En månad kvar till julafton. Ska man önska sig en present i förväg så vet alla vad jag syftar på. För mig finns det inget som slår en vinst mot Djurgården. Vi har mött dem så många gånger genom årens lopp att jag tappat räkningen. Det är något speciellt med att möta de mesta mästarna som de kallar sig. Både SSK och DIF har en gedigen historia bakom sig och det är nog därför matcherna blir så betydelsefulla med mycket prestige.

Förra säsongen hade vi svårt för Djurgården och mäktade med att vinna en match av fyra möjliga. I år har vi mött aporna en gång och tappade då en betryggande 1-3 ledning till förlust med 4-3. Hade vi spelat som vi spelar idag så hade vi aldrig tappat en sådan ledning.
SSK har i skrivande stund fem raka segrar medan DIF har tre vinster på de fem senaste.
Djurgården dras med en hel del frånvaro p.g.a. skador samt två avstängningar. Sedan DIF sparkade sin tränare har laget spelat ett stabilare försvarsspel och hittat ny energi in i laget.
SSK har också en del frånvaro då Blomstrand fortfarande är avstängd en match till samt att Vainio åkte på en smäll senast mot Brynäs. Får ett meddelande från min gode vän Daniel Hansson på Telgenytt som berättar den glada nyheten att Vainio är med ikväll. Därmed har SSK sju backar att tillgå inför kvällen match då Bergman är tillbaka efter sin avstängning. Det gäller för Bergman att rätta sig i ledet och göra som övriga backar gjort det i de senaste matcherna. Spela enkelt och inte chansa.
Ska bli spännande att se inledningen på matchen ikväll. Tror de flesta trodde SSK skulle starta senaste matchen defensivt. Istället var det full fart framåt och det överraskade Brynäs så pass att de tvingades att ta timeout. Hoppas på liknande öppning ikväll.

Tv4 intervjuar Viktor Grahn under uppvärmningen och frågar honom vad som är hemligheten med fem segrar i rad. Viktor svarar att laget har prioriterat försvarsspelet.

Avvaktande inledning från båda lagen. Turgeon skjuter det första skottet på mål för hemmalaget. Det är tuffa tag där Vainio bjuder Emil Berglund på en rejäl tackling som grinar illa i båset. Matchen får en kortare paus då DIF supporters visar upp uselt beteende och tänder en bengal. Videll kör lite solo och skapar ett öppet läge men skottet hamnar strax utanför.
Sedan får SSK en onödig utvisning i mittzon, där Stelios hakar Djurgårdsspelaren mitt framför domaren.
Tiden för utvisningen var 7,30. DIF skapar några vassa chanser men Sholl agerar säkert i kassen samt backarna som är noga med returerna. SSK känns lite tagna av stundens allvar och låter bortalaget styra spelet efter utvisningen. Alba och Linjegren krockar med varandra och det öppnar upp för Anton Gradin som får fint läge men Sholl räddar åter igen. Det är mycket felpass från hemmalaget i i första perioden. Bland annat så missar man passning när man kommer i en snabb omställning fyra mot två. I slutet får Dyk fint läge men han hölls fast när han ska göra avslut. I periodens slutsekunder proppar Hedström Djurgårdens Magwood som går ner för räkning. Om man som i boxning ska dela ut poäng så går första ronden till Djurgården, men det står 0-0 på tavlan. Kändes att Djurgården vann alla tekningar i den första perioden.

Djurgården känns hetare och tar rättvist ledningen i början på andra perioden. Axel Andersson hittar Rensfeldt med en öppnande passning. SSK föll tillbaka i gamla synder och blev puck tittande vid målet.
Sedan är Djurgårds packet igång igen och avfyrar återigen pyroteknik. Hur fan tänker man?
Matchen avbryts och spelarna får lämna isen. All publik ska utrymmas och matchen skall spelas utan publik. Vilken antiklimax för alla hockeyälskare som länge sett fram emot den här matchen. Hade det inte varit smartare att ta ut DIF klacken istället för att straffa alla. Att spela utan publik får mig att tänka på hur tråkigt det var under Covid.
Hemmaplansfördelen försvann pga. av ett gäng idioter. Borde finnas regler för att detta inte ska hända igen.
Anton Gradin bjuds på ett friläge men Sholl räddar. Det är Sholl som håller siffrorna nere. Det står 0-8 i skott till Dif efter fem minuter i den andra perioden.
SSK får ett par strö chanser och närmast är Liljegren men Andren räddar. Wiå hittar en diagonalpassning till framrusande Vainio, men skottet går strax utanför. Sedan tar Bergman en onödig utvisning när han sätter en crosschecking i ryggen på en DIF spelare. SSK klarar av även detta boxplay och håller undan returerna från motståndarklubbor.
SSK får spela Powerplay och skapar en del vassa chanser med skott från Alba och Dyk. Men de känns som vi inte vinner tillräckligt många kamper för att göra mål. Senare så har Dif ett ribbskott där Sholl räddar med axeln och pucken styrs via överliggaren ut i fiskenätet bakom mål.

Tredje perioden börjar SSK ganska piggt. De är klart bättre fart och skapar en del chanser genom Liljegren och Turgeon. SSK kvitterar till 1-1 genom Albin Carlson. Det var ett långt anfall där Videll gör en fin passning till Albin som styr in pucken med skridskon. När åtta minuter återstod så gjorde Axel Andersson sitt första mål för säsongen. Typisk att det är just han som gör målet. Släkten är värst.
Tycker vi tappade tempot efter kvitteringen och lät Dif ta tillbaka initiativet. SSK får fin chans att kvittera när DIF drar på sig en utvisning när fyra minuter återstod. Dessvärre slarvar Videll med en dåligt slagen bakom ryggen passning där DIF kontrar in 1-3 i numerärt underläge.
SSK satsar på att ta ut Sholl och Bjerselius är nära att göra mål.

Det var meningen att detta skulle bli en hockeyfest utöver det vanliga. Det fanns ingredienser för det. Vi vet att ett kokande Tempel kan vara den sjätte spelaren. Nu blev den här aftonen en kväll med bitter eftersmak.
Det är skamligt och vidrigt gjort av alla inblandade som bidrog till att förstöra festen. Hoppas att något görs för att stoppa den här typen av händelser.

Det här var en mörk dag för hockeyn, en riktig ”Black Friday”