Fyra spaningar på Skellefteås förlust mot Brynäs
Zeb Forsfjäll, Andreas Johnson och Jonathan Pudas jublar efter 3-2, som inte höll i sig.

Skellefteå drog det kortaste strået mot gästande Brynäs, bortalaget kvitterade sent och avgjorde sedan matchen på övertid. Detta var det som stack ut denna afton i Skellefteå.

- Skellefteås usla förstaperiod oroar Robert Ohlsson

Skellefteå blev ordentligt tillbakatryckta under den första perioden. Brynäs tog snabbt ledningen med 1–0 och hade flera bud på mål. Skellefteå svarade med att ta en snabb time-out som gjorde spelet lite jämnare. Men det blev Linus Söderström som höll nere siffrorna i en period som Brynäs vann med ett mål och skottstatistiken 14–7. Robert Ohlsson sa efter matchen att han var mycket missnöjd med hur laget kom utan denna afton, eftersom det även var hur matchen mot Timrå formerade sig.

- Skellefteå fick en väg in i matchen - och tog den direkt

Vid ställningen 1–0 hade Brynäs bud på 2–0 när Jack Kopacka fick ett friläge med god marginal.  Avslutet tog rätt i magen på Linus Söderström, och kort därefter blev det Brynäs tur att tappa markeringen. Då frispelades Rikard Hugg som utan problem kunde raka in ett kvitteringsmål. Det visar än en gång hur små marginalerna är i ishockey. Som Skellefteå såg ut denna afton hade en 2–0 ledning blivit mycket svår att hämta igen.

- Brandsegg-Nygårds offensiva tacklingar imponerar

Den unga norrmannen har redan satt in fler offensiva tacklingar än vad andra forwards gör på en hel säsong. Han är tung att möta i närkamperna. Och en omdiskuterad situation uppstod i slutet av den andra perioden när han tacklade Johan Larsson. Efter videbedömning visade sig tacklingen ta i huvudet, och det blev två minuter på botbänken. Det var en hårt dömd utvisning, men norrmannen kommer att göra livet surt för många motståndare med den där fysiken - i kombination med en talang som nästa räckte hela vägen till att Detriot behöll honom för NHL-spel, redan som junior.

- Skellefteås stjärnspelare levererade

Skellefteås främsta spelare denna afton var Linus Söderström, Pär Lindholm och Jonathan Pudas. Det är tre av SHL:s främsta spelare på sin position. Ikväll var inget undantag; de såg till att Skellefteå nästan kunde vinna trots att de som helhet var långt ifrån en topprestation. Det kan Skellefteå ta med sig från denna match som hemmalaget såg ut att vinna när det bara återstod två minuter.