Sena Brynäs-mål förstörde Skellefteås kväll
Skellefteå och Brynäs spelade lika efter full tid.

Efter en svängig tillställning där lagen stod nära varandra matchen igenom blev det Brynäs som var på tårna när allt skulle avgöras. Ett sent kvitteringsmål i tredje perioden och ett mål i förlängningen gav dem två av tre poäng.

Skellefteå kom ut på hälarna i kvällens match mot Brynäs. Årets nykomlingar i SHL kunde diktera villkoren på bortais. Skellefteåspelarna var i stort sett både två och tre steg efter sina motståndare denna afton. Det krävdes att Linus Söderström som så många gånger förr storspelade.

Skellefteå kom trots underläge 1–0 ut i andraperioden utan några märkvärda framsteg på isen. Spelet tog ofta stopp på den offensiva blålinjen där Skellefteå hade svårt att kontrollera pucken i offensiv zon. Men när Brynäs slarvar är Skellefteå inte sena att utnyttja det. Marcus Eriksson bryter pucken högt upp i banan och spelar till Jonathan Johnsson som ger Rikard Hugg öppet mål på bortre stolpen.

Hugg och Johnsson låg bakom 1-1 målet.

Stärkt av målet flyttar Skellefteå fram sina positioner, och i slutminuten är det Pär Lindholm som utnyttjar en yta centralt och lägger ett smart skott framför en skymd Erik Källgren i Brynäs mål.
-Väldigt härligt att få hänga dit den, nu sitter vi i ett bra läge inför den sista perioden, sa Pär Lindholm i pausen.

I andra perioden blir det i stort sett två lag som båda går för segern. Skellefetå släpper till en kvittering när Brynäs får ett flygande 3 mot 2-anfall. Men lyckan blev kortvarig för gästerna som fick se Andreas Johnsson prickskjuta in 3-2. I detta läge såg Skellefteå ut att ha punkterar Brynäs, men så blev inte fallet. Med två minuter kvar kunde Brynäs skapa en sista chans Anton Rödin avslutade med ett distinkt dragskott i krysset.

I förläningen avgör Brynäs matchen - och Skellefteå som var på väg mot tre poäng fick nöja sig med ett poäng i denna svänginga tillställning med mycket kamp, och lite mindre av skönspel.

Skellefteå - Brynäs: 3-4 (0-1) (2-0) (1-2) (0-1)

Målskyttar Skellefeå: Andreas Johnsson, Rikard Hugg, Pär Lindholm
Skott : 24-35
Utvisningsminuter: Skelllefteå 2, Brynäs 4.