Skellefteå Kraft Arena, 2024-10-24 19:00

Skellefteå - Färjestad
6 - 4

Pellikkas solomål - gav Skellefteå segern i slutminuterna
Pellikkas solomål gav Skellefteå 5-4.

Skellefteå och Färjestad gick en match som länge såg ut att sluta med en bortaseger. Men en sen kvittering av Oscar Lindberg, följt av ett magnifikt solomål av Axel-Sandin Pellikka vände matchen till Skellefteås fördel.

Skellefteå öppnade precis som serieledarna Färjestad säsongen riktigt starkt. På slutet har båda lagen blandad och gett. Men denna afton var det två lag som spelade bra ishock, och den blev en superjämn tillställning som inte avgjordes föränn i slutet.

Redan i den första perioden började Skellefteå få jaga sina moståndare istället för att bli det jagade laget. Färjestad ägde den första perioden med 17-11 - och kom ifrån den första perioden med en 1-0 ledning. Hade inte Linus Söderström stått på huvudet flera gånger om hade siffrorna varit betydligt större.

'- Det är en okej förstaperiod men vi kan bättre sa Pär Lindholm i paus.

Efter pausen flyttade Skellefteå upp sitt spel, och kom till flera avslut. Framförallt hade Skellefteå både chans på straff och chans i powerplay - men det blev istället Max LIndholm som som i spel 5-5 kunde kvittera för Skellefteå. Men ledningen blev inte långvarig. En svag insats fårn Oskar Nilsson gör att Färjestad biter sig fast i anfallszon och tog ledingen med 2-1 inför sista perioden.

I tredje peridoen får Skellefteå utdelning, och jobbar sig till två mål och ett likaläge i matchen. När allt står och väger drar Pudas på sig en utvisning. Färjestad behöver inte mycket tid på sig innan det smäller i nätet av David Tomaseks skott. Men Skellefteå får även en sista chans i power-play, och med två minuter kvar gör Oscar Lindberg 4-4.

Men Skellefteå var inte mätta och gick för segern. Axel-Sandin Pellikka åker igenom hela Färjestads lag och lirkar in ledningsmålet helt på egen hand. Och när slutsignalen gick har Skellefteå gjort sex mål och Färjestad fyra. En brutalt stark sistaperiod gav Skellefteå det sista ordet i säsongen bästa och mest underhållande match där Rikard Hugg gjordet det sista målet för aftonen inför 5007 i publiken.

- Det var grymt skönt att vinna idag, det blir en boost för hela laget och skönt att att vi kunde ge publiken en sådan bra match, sa Jonathan Pudas som konstaterade att det var mycket nära att han blev syndabock när Färjestad gjorde 4-3. Men tre snabba Skellefteåmål blev istället till tre poäng.