Gränby ishall, 2024-10-09 19:00

Almtuna - Västerås

Inför matchen mot Almtuna – Västerås i behov av en uppryckning

Inför matchen mot Almtuna – Västerås i behov av en uppryckning

Västerås IK står inför en utmanande bortamatch mot Almtuna efter en tuff förlust hemma mot Södertälje. Trots en lovande start föll VIK tungt med 1-4, och frågetecken kring flera nyckelspelare, särskilt Kim Rosdahl, växer. Samtidigt har unga spelare som Carl Jakobsson imponerat, men laget behöver en rejäl uppryckning för att vända på säsongen. Frågan är – hur länge har tränaren Karl Helmersson tålamodet med lagets svajiga form?


Västerås IK kommer från en tung 1-4-förlust hemma mot Södertälje, en match som startade positivt men snabbt vände efter att SSK gjorde mål med bara sekunder kvar i den första perioden. Det blev avgörande för matchbilden, och Västerås tappade sin struktur. De kunde aldrig återhämta sig och misslyckades med att prestera på den nivå som behövdes.

Frågetecken kring flera spelare

Konstantin Komarek, som ofta är en nyckelspelare, var relativt osynlig mot Södertälje. Men de största frågetecknen gäller Kim Rosdahl, som börjar allt mer likna en flopp. Det finns en påtaglig oro över hans form och prestation. Rosdahl har en stor roll att fylla, och om han inte börjar producera, riskerar Västerås att få en tuff säsong. Nu är det hög tid för honom att steppa upp.
Två spelare som saknades mot Södertälje var Simon Zether och Svante Sjödin. I deras frånvaro fick J20-spelaren Noah Wolf en chans, och han gjorde ett starkt intryck med en ribbträff i sitt första byte. Carl Jakobsson har även imponerat under säsongsinledningen och ser ut att bli en viktig kugge framöver. Målvakten Rasmus Korhonen gjorde en godkänd insats, men Västerås tillät Södertälje att skapa alldeles för många enkla lägen.

Frågor kring ledningen

En annan stor fråga är huvudtränaren Karl Helmerssons roll i lagets prestationer. Hur långt tålamod har man med honom om laget inte lyckas vända trenden? Nu är det verkligen dags för hela laget att höja sig och visa mer.
Inför matchen mot Almtuna
Nu väntar en svår bortamatch mot Almtuna IS, ett lag som Västerås historiskt haft problem med. AIS kommer från en 3-2-seger mot Kalmar, där de tog sin första trepoängare för säsongen. Västerås måste vara skärpta och vassare i alla moment för att lyckas mot Almtuna. Med tanke på Västerås budget och ambitioner är det rimligt att förvänta sig en bättre prestation.

Publikens stöd behövs

Säsongsinledningen har varit trög, och det har även synts på läktarna. En fredagsmatch hemma mot Södertälje bör fylla ABB Arena Nord, men så var inte fallet. För att vända på trenden måste VIK både prestera bättre på isen och vinna tillbaka publikens förtroende, annars kan resultaten bli allt annat än positiva när vi summerar säsongen

Jonathan W2024-10-08 16:34:32
Author

Fler artiklar om Västerås

Inför Matchen: VIK möter Södertälje hemma
Inför Västerås IK – Kalmar HC: Utmaning väntar mot Kalmar
Hockeyallsvenskan liknar mer och mer en farmarliga efter Östman sorti från Västerås...