Lagbanner
Efter Vesalainens uttåg: fyra frågor till Björn Liljander

Efter Vesalainens uttåg: fyra frågor till Björn Liljander

Uppehåll och ingen hockey att ägna sig åt. Då passar vi på att köra en liten snabbkoll med sportchef Björn Liljander. Frågorna berör efterspelet efter Vesalainen, potentiell ersättare och tankar om framtiden.

Finns det något man kan säga om sportchef Liljander, så är det att han är en ypperligt sympatisk och pragmatisk person.

Fyra frågor ställdes och fyra svar, i någon mån, levererades, blott någon timme senare. Där har vi en sportchef som bryr sig om fansens funderingar, när de hör av sig, även om det blev rätt tillknäppt överlag.

Frågor och svar i tur och ordning:

FRÅGA:
Finns det i nuläget en ekonomisk lösning med Kristian Vesalainens nya klubb i Finland, rörande lön och hur stor del som Malmö måste fortsätta betala?
 
SVAR:
Vi har haft en bra dialog med alla inblandade parter och är nöjda beträffande den ekonomiska uppgörelsen. Vi kommer inte att kommentera denna ytterligare.
 

KOMMENTAR:
Det låter som om alla har vunnit på affären, så mellan raderna känns det som om att man inte blir värst lidande ekonomiskt av övergången. Snyggt jobbat, då finns det cash till en ersättare!
 
FRÅGA:
Är det aktuellt med att rekrytera en annan forward som ersättare?
 
SVAR:
Det kan det absolut vara, men det är inget som stressar oss i dagsläget. Vi har Eric Engstrand tillgänglig som visat en stigande form under sin utlåning till SSK. Sedan har vi juniorer som Anton Wahlberg, som just nu är iväg med Småkronorna i Kanada och som visat på försäsongen att han vill vara med och tävla fullt ut om en A-lagsplats.


KOMMENTAR: Inte riktigt det svar som en del kanske hoppades på, men osvuret är bäst, antagligen. Det hade varit värre om svaret hade varit rakt av att det är uteslutet med rekryteringar.

FRÅGA:
Är Kim Rosdahl en spelare som har funnits med i resonemangen, som tänkbar ersättare?
 
SVAR:
Malmöfostrade spelare är spelare vi generellt sätt följer och har koll på. I övrigt kommenterar vi inte andra lags spelare.

 
KOMMENTAR:
Utomordentligt slipat politikersvar, samtidigt som det samtidigt ingenstans sägs någonting om att Kim inte skulle kunna vara aktuell.  

FRÅGA:
Vad är din analys, såhär kort inpå beslutet att gå skilda vägar, till varför Vesalainen inte funkade i Malmö?
 
SVAR:
Det är givetvis många parametrar som spelar in där vi kontinuerligt utvärderat situationen. Kristian är en ung spelare som haft en snabb karriär på kort tid. Vi hade båda parter hoppats på en positiv omstart i Kristians karriär men tyvärr blev starten på säsongen inte vad vi hoppats på. Vi har hela tiden haft en god dialog med varandra och har nu enats om att gå skilda vägar vilket ger Kristian chansen till en omstart på hemmaplan i Finland.


KOMMENTAR: Inget direkt innehåll i svaret, men det kanske finns saker som inte lämpar sig att breda ut sig över i fallet med Vesalainen, så det fick bli ett standardsvar 1b och så får vi nöja oss med det. Naturligtvis kan inte sportchefen såga omgivningen eller andra faktorer, även om det skulle kunna vara en del av förklaringen, så som man frågar får man svar, I suppose.

SLUTSATS:
Den som vill läsa in olika halvt uttalade saker i sportchefens svar kan nog roa sig med det och därmed ana vissa antydningar till både det ena och det andra. Det skulle också gå att säga att vår sportchef vill ligga lite lågt med att presentera klara lösningar och färdigtänkta koncept just nu, i det läge vi befinner oss och det kanske vi får leva med.

Det saknas inte en vilja till att kommunicera i alla fall, vilket är ett gott tecken.

En vecka kvar till nästa match.




 

Karim Elzebda2022-11-09 19:46:00
Author

Fler artiklar om Malmö

Ingen press på Malmö Redhawks
"Ingenting" Talar för Malmö nu