Lagbanner
Kvalseriehelvetet är över - Malmö är kvar i SHL

Kvalseriehelvetet är över - Malmö är kvar i SHL

Det gick vägen, vi klarade biffen, saken är klar och grabbarna grejade kontraktet. Nu måste vi prata om två saker. Hur i hela världen hamnade vi här och hur ser vi till att aldrig hamna här igen?

Lättnad är väl ordet för dagen, snarare än någon direkt glädje. Även om man kände en i det närmaste euforisk glädje under en kort tidsperiod igår kväll, efter att det står klart att Malmö slipper degraderas till blåbärsserien, så är det mest en lättnadens suck som sveper över hela vårt redhawks-rike.

Man tog sig samman och vann 10 av de 11 sista matcherna och det finns säkert många experter som kan förklara varför och hur det hände.

Nu är det viktigaste att lära sig något av det här och framför allt se till att vi aldrig, aldrig hamnar i samma situation igen.

Så, hur hamnade vi i Kvalserihelvetet, egentligen?

Ja, säg det. Laget kunde bevisligen slå alla lag i serien och gjorde det minst en gång. Förenklat kan man förklara tabellplaceringen med att vi förlorade nyckelmatcherna emot HV71 och Brynäs och att det avgjorde saken. Hade vi vunnit de matcherna hade vi inte slutat på plats 13 eller 14.

Hur gör vi för att aldrig vara med om det här igen?

Det är en svårare fråga. Det kan finnas många delar som det hänger på. En av de är kanske oviljan att förändra tidigare, när laget underpresterar. Med facit i hand är det såklart en märklig slutsats att dra. Bevisligen var Kollar rätt man och uppenbarligen hade vi ett tillräckligt bra lag, innerst inne, men varför var vi så infernaliskt dåliga i så många matcher i mitten av serien? Varför tappade vi så många ledningar i slutet av matcher och varför underpresterade så många av våra tänkta ledande spelare? Kanske kommer vi aldrig få svar på det och därmed är det svårt att lära sig något av den här erfarenheten.

Nu ska det byggas ett nytt lag, till stora delar. Det ska bli hemskt intressant att se vad Liljander kan få ihop, med lite mer manöverutrymme, då många dyra kontrakt går ut och löses.

Stannar Emil Sylvegård?

Finns det plats för Brandon Maxwell, någonstans?

Hur är det egentligen med Marmenlinds skada?

Kan vi hitta dugliga ersättare till Westerholmarna, så att vi inte tappar den lilla spets vi har haft?

Silly season började väl i samma sekund slutsginalen gick uppe i ERP Monitor, så med tiden får vi se vilka Redhawks är när säsongen 23/24 drar igång.

Fram till dess, förtjänar alla spelare, ledare och supportrar semester ifrån denna pärs. Vi är många som mått väldigt, väldigt dåligt under en lång tid.

Det är skönt att det nu är över och att vi slapp åka ur.

Vi hörs i oktober igen.

Karim Elzebda2023-03-24 11:32:01
Author

Fler artiklar om Malmö

Ingen press på Malmö Redhawks
"Ingenting" Talar för Malmö nu