2016-12-16 20:00

Willem II - Heerenveen

Inför: Cagliari - Torino

Ett mycket svårslaget Torino kommer till Sant’Elia för att definitivt göra slut på all inblandning i bottenstriden. För Cagliari är det bara vinst som gäller. Vilket betyder att man måste få hål på Torino, något som inte skett på de senaste 270 minuterna.

Morgondagens match mot Torino blir den fjärde sedan granata förra säsongen var tillbaka i Serie A. På de tre senaste har Cagliari inte lyckats göra några mål. De två första förra säsongen är det mycket tack vare Cristian Abbiati som då storspelade. I höstens match var det stolpen och ineffektiviteten som hindrade Cagliari, i en annars mycket bra prestation på Olimpico i Turin. När så chanserna inte sattes kunde Alessandro Rosina avgöra matchen med knappa kvarten kvar.

I dagsläget har Torino skaffat sig en ganska bekväm position strax ovan de lag som är inblandade i nedflyttningsstriden. Formen är också mycket bra; laget är obesegrat på de åtta senaste. Egentligen har laget varit svårslaget hela säsongen. Endast sex förluster på 27 matcher säger allt. Förutom svaret på frågan varför man först nyligen börjat ta steget upp från botten. Svaret är att man spelar oavgjort för många gånger. Samma problem som Cagliari hade ifjol med de senaste två säsongernas kung av kryss, Marco Giampaolo. På bortaplan har Novellinos mannar bara en vinst.

Men det hjälper inte Cagliari så mycket, eftersom man inte går in i matchen för att undvika förlust. Man måste vinna, liksom man var tvungna att vinna förra veckan och många fler veckor bakåt i tiden. Snart blir det slut på matcher mot Siena, Genoa och Torino, och det blir dags för Inter och Milan borta, Fiorentina och Roma hemma.

Formen talar en del för Cagliari. Segern mot Genoa hemma innebar den andra raka hemmasegern, vilket är nytt för säsongen. Senaste matchen mot Catania var välspelad, och man borde ha fått med sig åtminstone en poäng.

I försvaret rapporteras frånvaro för Bianco och Pisano, vilket förmodligen innebär att Lopez bildar mittbackspar med den olycklige Canini som senast gjorde ett avgörande självmål. På Pisanos position får man hoppas på Ferri som varit borta i några veckor. Om inte han kan blir det problematiskt. Då finns det inte många andra val än att flytta Lopez till höger och ta in den unge Magliochetti.

På mittfältet är Conti och Parola givna, medan det som vanligt blir ett frågetecken kring Fini/Biondini.

Och så längst framme får troligen Cossu och Jeda chansen från start, om inte Ballardini ändrar taktiken att ha sitt farligaste vapen Foggia startandes på bänken. Som striker står valet mellan Matri och Acquafresca. Den sistnämnde får ett känslosamt möte mot moderklubben, hemstadens stolta Torino.

Hossein Nayebagha 2008-03-15 18:35:00
Author

Fler artiklar om Cagliari