Officiellt: Magnus Troest till Parma

Officiellt: Magnus Troest till Parma

Nu är det klart att den danske försvararen Magnus Troest går till Parma.

Det har ryktats ett längre tag att Magnus Troest varit på ingång, och nu rapporterar både Parma och FC Midtjyllands respektive officiella sidor att övergången blir av.

Magnus Troest är en 21 år gammal mittback som startade sin karriär i FC Köpenhamns ungdomslag, men gick redan år 2003 till Aston Villa. Där ska det ha gått bra men han lämnade två år senare för FC Midtjylland.

Sedan dess har Troest varit en av den danska ligans bästa backar, och har spelat 13 U21-landslagskamper och har dessutom på senare tid blivit lagkapten. 

Totalt sätt blev det 92 matcher och 7 mål för Troest i Midtjylland. Han beskriver sig själv som en fysisk och stark försvarare och är mycket positiv till en övergång till Italien.

Han säger till fcm.dk att han är positiv till en förstasäsong i Serie B, där det kanske inte är lika mycket press och hoppas på mycket speltid. Han säger dessutom att Parma självklart ska ligga i toppen.

FC Midtjyllands sportdirektör Jens Ørgaard säger till samma sida att han känner sig stolt för Magnus och önskar han all lycka. Alla i klubben är självklart glada att sända en spelare vidare i systemet och påpekar att Troest har alla kvalitéer för att bli en toppförsvarare.

Vi välkomnar Magnus till klubben, som skrivit på ett kontrakt till 2013, och hoppas han ska lyckas väl i Parma!

Marcus Lindgren2008-07-10 21:36:00
Author

Fler artiklar om Parma