Villarreal - Rapid Wien
5 - 0

Matchrapport: Milan - Inter: Samuel avgjorde billigt
Faaaaaaaaaan!

Ett spetslöst men rörligt och spelförande Milan förlorare med 1-0 mot Inter i säsongens första derby, efter ett billigt frisparksmål av Samuel.

Milan bjöd in Inter till säsongens första derby på ett angenämt varmt San Siro, utan tidigare problem med gräsmattan, men också utan storheter som Ibrahimovic och Eto´o från tidigare derbyn.

Laguppställningar:
Milan kom till spel men en nykomponerad 4-2-3-1, med Bonera vikarierande som högerback. Bojan fick vidare förtroende på topp och förpassade en formsvag Pazzini till bänken.

Första halvlek:
Inte hinner man sätta sig på plats innan Inter tar ledningen på en friskpark som både Abbiati och backlinjen lätt borde ha kunnat försvara sig mot. Cassano slår en frispark av inläggstyp mot bortre stolpen, Abbiati missar, De Sciglio missar och Samuel nickar in 1-0 i 3:e minuten.

Ett par minuter senare försöker försöker Abbiati på egen han avgöra matchen till Inters fördel då han efter en bakåtpass från Mexes, passar bollen till en i straffområdet fristående Milito. Mexes hinner tillbaka och blockerar det första skottet. Milito får tillbaka bollen i luften och sumpar en väsentligt lättare nick än den som Samuel nickade mål på.

Efter Inter-dominans i 10 minuter tar Milan över matchen. El Shaarawy och Urby tvingar Nagatomo och Zanetti att spela ytterbackar vilket lämnade Cambiasso och Gargano hopplöst ensamma på mittfältet.

14:e – Urby passar kort en frispark till Montolivo som med sin högerslägga drar på ett mycket bra långskott, strax utanför Handanovics högra stolpe.

16:e – Ranoccia erkänner att han orsakat en hörna, bravo! Kanske kände han sig trygg med Milans bedrövliga statistik på fasta situationer.

18:e – Bojan som sett pigg och rörlig ut passar till El Shaarawy genom Inters försvar men den unge tuppkammen markeras ut.

29:e – Inter får en frispark i liknande läge som de gjorde 1-0 på, men denna gång slår Cassano bollen mot offsidestående Inter-spelare.

30:e – Boateng missar en ganska bra chans i Inters straffområde

34:e – Mexes ordnar sin obligatoriska varning och en frispark i farligt läge

35:e – Urby bryter vackert högt upp på Inters planhalva och friställer Boateng som går på kraft istället för att placera bollen. Helt misslyckat försök som de flesta 10:or i världen gjort mål på

39:e – Montolivo gör ett vackert konstmål på långt långt avstånd, men målet blåses av (sent) eftersom domaren menar att Urby utmanat Handanovic för tufft i sekvensen före. OK, men hårt dömt.

Både Urby och Bojan dribblar sig in i straffområdet strax före halvtidsvilan och Milan går till halvtidsvilan som det bättre spelande laget, dock i underläge och utan spetskompetens i straffområdet.

Andra halvlek:
Stramagocchi ( ;) ) byter i halvlek ut Coutinho för att styra upp mittfältet. Guarini ersätter och ges en djupare roll.

47:e – Nagatomo utvisad efter ett andra gula, då han klumpigt använt armen för att ta ner bollen.

50:e – Bonera ut, Abate in. Garanterat som svar på utvisningen.

52:a – Pizzafrossaren Cassano ut – Perreira in. Plan = försvara sig i 40 minuter

57:e – Robinho in, De Sciglio ut. Urby ner som vänsterback. Härligt offensivt byte.

Efter utvisningen ser det mest ut som en tam handbollsmatch. Milan kommer inte igenom Inters täta försvar.

62:a – Urby till Robinho i straffområdet som nästan lyckas skarva vidare till Bojan. Första bra försöket att passa sig igenom Inters täta försvar.

64:a – Montolivo långskott, Bojan får returen och passar till Boateng som igen går på kraft och sumpar ett bra läge

67:e – Montolivo går på långskott igen, returen till Bojan som i fint läge halkar, tyvärr, tyvärr.

70:e – El Shaarawy ut, Pazzini in. Underligt byte, Boateng var både tröttare och dåligare. Samtidigt Milito ut och Palacio in för Inter.

75:e – Robinho slår ett känsligt inlägg till en offsidespringande Pazzini som missar bollen och målet.

77:e – Urby skjuter från utanför vänster sida av straffområdet och Handanovic får rädda till hörna.

80:e – Pazzini sumpar bästa chansen i andra halvleken när han svingar foten i luften istället för på bollen bara meter utanför Inter-målet. Fint förarbete av Boateng faktiskt.

81:a – Uppenbar staff när Samuel stänger Robinho blåses ej av en domare som man tycker allt sämre om.

Tankar efter matchen:

Fasta situationer: Milan fortsätter att suga på fasta situationer, både offensiva och defensiva. 3 poäng förlorade de senaste två matcherna pga av detta.

Rörligheten: Stramas dåliga taktik hjälpte till, men rörligheten i denna 4231 ser lovande ut för Milan. Montolivo – De Jong ser också helt rätt ut som defensivt mittfältspar. Gattuso – Pirlo light, på ett bra sätt.

Yttrarna: Felvända yttrar känns helt rätt. Urby/Robinho på höger sida och El Shaarawy på vänster sida, snarare än tvärt om, är vassa offensiva vapen. Med en mer potent trequartista och Pato tillbaka på topp, kan detta bli bra.

Boateng: Boateng som trequartista bakom en ensam forward känns helt fel, i form eller ej. Man behöver känsligare fötter på den positionen när det inte finns en secunda punta med de kvaliteerna. När killen dessutom inte är i form spelar Milan med effektivt med  10 spelare.

Urby som ytterback: Urby är mycket bättre än våra andra vänsterbacksalternativ, särskilt i en 4231 med offensiva yttrar som i första hand inte skall slå inlägg. Dessutom är han för bra just nu för att inte vara med i startelvan när Robinho är tillbaka.

Och sist men inte minst: Grattis Inter och Interisti. Det är trevligare att förlora så här när Milan faktiskt spelade relativt bra än som förra året. Det ökar hoppet inför nästa derby. Vi ses då.