Bologna-Inter 1-2: Besk avslutning

Bologna-Inter 1-2: Besk avslutning

Bologna stod för en ny bra insats i den tuffa hemmamatchen mot Inter, men precis som mot Cagliari blev laget utan poäng.

Med lite distans till lördagens match så kan vi konstatera att Bologna nu är farligt nära att ramla ner i träsket av hedersamma förluster. Av säsongens fem förluster så här långt är det väl bara Udinese borta där laget aldrig var riktigt nära, men med aningen mer medgång/skicklighet hade det kunna bli minst en poäng mot såväl Roma, Juventus och Cagliari som Inter.
 
Samtidigt är ju hela poängen med Mihajlovics Bologna att laget ska spela för att vinna och därför är det kanske inte så förvånande att det ofta blir händelserikt i slutet av matcherna. Den här säsongen har det kanske främst blivit baklängesmål under matchavslutningarna, men över en längre tidsperiod så får vi hoppas att det jämnar ut sig.
 
Den här gången var det en straffspark som fällde avgörandet (Lautaro snubblade, kanske, på Orsolini) och med Juventusmatchen i färskt minne är det bara att bita sig i tungan för att inte den här texten ska bli riktigt oanständig.
 
Efter helgens matcher placerar sig Bologna på en trettondeplats och det är klart att minst en poäng vore önskvärt i den kommande bortamatchen mot Sassuolo nu på fredag.

Bologna-Inter 1-2
 
1-0 Soriano (59‘)
1-1 Lukaku (75‘)
1-2 Lukaku (90’)

Bologna (4-2-3-1):
Skorupski; Mbaye, Danilo, Bani, Krejci; Poli (72’ Medel), Svanberg; Orsolini, Soriano (76’ Dzemaili), Sansone (84’ Santander); Palacio
Ej använda avbytare: Da Costa, Sarr, Corbo, Denswil, Paz, Schouten, Cangiano, Juwara, Skov Olsen

Inter (3-5-2):
Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Lazaro (84’ Politano), Gagliardini (72’ Vecino), Brozovic, Barella, Biraghi (74’ Candreva); Lukaku, Martinez
Ej använda avbytare: Berni, Padelli, Godin, Dimarco, Ranocchia, Sensi, Valero, Esposito

Gula kort:
Bologna: Bani, Danilo, Medel
Inter: Brozovic, Gagliardini, Skriniar, Vecino

Redaktionens spelarbetyg:
 
Lukasz Skorupski – 6,5

Ibrahima Mbaye – 6
Danilo – 6,5
Mattia Bani – 6,5
Ladislav Krejci – 6

Andrea Poli – 6,5
Mattias Svanberg – 6,5
 
Riccardo Orsolini – 5
Roberto Soriano – 6,5
Nicola Sansone – 6
 
Rodrigo Palacio – 5,5

***
Gary Medel – 6
Blerim Dzemaili – Spelade för kort tid för att betygsättas
Federico Santander – Spelade för kort tid för att betygsättas
 
Källor:
bolognafc.it
zerocinquantuno.it

Mikael Mansjö2019-11-04 21:29:38
Author

Fler artiklar om Bologna