Cittadella – Torino 1-1: Två tuffa smällar på Tombolato

Torino åkte på flera tunga bakslag under lördagen. 1-1 mot Cittadella innebär att man inte längre är serieledare i Serie B och målvakt Coppola åkte på en tuff knäskada och väntas bli borta säsongen ut.

Torino tog för första gången poäng borta mot Cittadella, en poäng man inte ska vara nöjd över. För Torino hade flera fina chanser att avgöra matchen men visade åter upp svaghet framför mål. Antenucci fick in en boll i matchen och fortsätter att vara den enda Torinospelaren som gjort mål år 2012.

Tillbaka till det vanliga
Ventura gick tillbaka till sin vanliga taktik. Men hans 4-2-4 tog en mer defensiv position och blev ett klassiskt 4-4-2. Backlinjen var densamma som mot Ascoli. På mittfältet var Iori tillbaka på mitten och startade bredvid Basha. Stevanovic och Surraco flankerade kanterna och framåt startade Antenucci och Sgrigna.

Första halvlek – Trögstartat Torino
Cittadella tog tag direkt i spelet och satte hårt press på ett trögstartat Toro. Torinospelet såg mycket lojt ut och ett ledningsmål kom inte helt oväntat. Cittadella hade vaskat fram en hörna efter en fin Coppola-parad på ett Maah-skott. På hörnan Gasparetto en perfekt position, när lagkamratens nick inte blev bra precisionsmässigt, och stötte in 1-0 till Cittadella i den femte minuten.

Trots mardrömsstarten jobbade sig Torino in i matchen och kvitteringen dröjde inte allt för länge. Ett riktigt vackert anfall rullades upp där bollen gick som på ett snöre mellan spelarna. Efter en skarvning från Sgrigna nådde bollen tillslut den formstarke Antenucci som vackert lade bollen till rätta och sköt in kvitteringen, 1-1.

Torino var sedan det bättre laget fram till pausvilan. Två bra lägen att ta ledningen där först Cittadellakaptenen för dagen, Scardina, var räddande ängel när Stevanovic sånär fick fram bollen till Sgrigna. Det andra läget fick Antenucci som fick en fin djupledsboll från Iori att jobba med men lyckades inte överlista Cordaz i hemmamålet för andra gången.

Andra halvlek – Varsina lägen för anfallsspelarna
Torino tog över mer och mer av spelet i den andra halvleken. Sgrigna var den som först fick chansen att ge Torino ledningen men missade två bra chanser. Cittadella stack upp lite då och då men hotade inte på samma sätt som i början av matchen.

Drygt halvvägs in i andra halvlek fick vi uppleva en otäck smäll. Likt Modenamatchen, situationen med Glik, ville Di Cesare i kamp med Maah få hem bollen till Coppola. Coppola var mer resolut här och rusade ut och avvärjde. Men i händelseförloppet fick Coppola en fallande Di Cesare över sitt vänstra ben som vek sig. Otäcka bilder och Coppola kunde knappast fortsätta spela, Morello in.

Med tjugo minuter kvar fick Meggiorini göra debut i Torinotröjan. Relativt omgående fick han en chans att göra drömdebut men tåade ett friläge precis utanför. Med tio minuter kvar byttes Bianchi in mot Sgrigna och Torino förberedda sig för en sista anstormning.

Den bästa chansen att avgöra fick Antenucci under matchens sista ordinarie minuter. Ett otroligt mycket instick, åter signerat Iori, friställde Antenucci som inte lyckades överlista Cordaz. En blandning av dåligt avslut och fin benparad slutade i att Antenucci missade att bli matchhjälte för andra matchen i rad.

Bianchi fick också ett läge att avgöra matchen. På övertid hann han sånär fram och stöta in ett Antenucci-inlägg men fortsätter att vara mållös på tre månader. Slutresultat 1-1.

Sammanfattning
Spelet såg bättre ut och vi skapade flera klara målchanser. Mycket på grund av Ioris återkomst som verkligen visar att han är livsviktig för detta lags anfallsspel. Tyvärr kunde vi inte utnyttja de chanser vi skapade och missarna blev kostsamt. Antenucci är vår enda målskytt under 2012 vilket inte funkar när lagen nu är ikapp oss.

För i och med att vi bara tog en poäng och Sassuolo vann är vi inte längre serieledare. Modenakluben har gått om på målskillnad och på tredjeplats finns Pescara, bara en poäng bakom Torino och på fjärde Hellas Verona ytterligare en poäng bakom. Torino har de mest erfarna och namnkunniga laget av dessa fyra men alla de övriga tre imponerar extremt och kommer bli svåra att slå i racet om Serie A-platserna.

Den tuffaste smällen med helgens match var självklart skadan på Coppola. Den första prognosen säger skada på korsband och ledband, borta säsongen ut. Den slutliga domen kommer på måndag och då får vi reda på om Petrachi behöver leta ny målvakt under januarimercaton.

Härnäst väntar bortamatch mot Varese på lördag.

Statistik
Cittadella (4-3-3): Cordaz; Martinelli, Gasparetto, Pellizzer, Scardina; Vitofrancesco, Busellato (st 26' Magallanes), Schiavon; Bellazzini (st 17' Di Roberto), Di Nardo (st 37' Job), Maah. A disp.: Pierobon, Gorini, Baselli, Magallanes, Marchesan, Job Iyock. All. Foscarini

Torino (4-4-2): Coppola (st 23' Morello); Darmian, Di Cesare, Ogbonna, Parisi; Surraco (st 26' Meggiorini), Basha, Iori, Stevanovic; Sgrigna, (st 34' Bianchi) Antenucci. A disp.: Glik, D'Ambrosio, Vives, Oduamadi. All. Ventura