Inför säsongen del 2

Nyförvärv, laget, förväntningar och tips. resultatet av den första omrösningen på Como sidan presenteras.

Klart är dock att Como inte har någon bred trupp. En förutsättning för att kunna lyckas är att vi har truppen skadefri, truppen kan klara 2-3 skador och avstängningar men sedan blir det kanske lite för tunt. Vi får se vad de sista dagarna mynnar ut i vad det gäller förstärkning, truppens status idag är dock god. Como har för tillfället bara Music och Corrent på skadelistan, detta är dock inga allvarliga skador och de skall vara tillbaka i full form vilken vecka som helst.

Förväntningar
Como är ju nykomling och har som sagt inte någon större bredd på truppen, kraven skall därför också ställas därefter. Målsättningen utåt från klubben är att klara av nytt kontrakt, jag blir förvånad om man inte lyckas med detta. Jag tror även att man inom laget har en högre målsättning, för laget vet om att de har den kvalitet som behövs. Como fansen är mer optimistiska, vissa talar t o m om att en Uefa plats ligger inom realismens gränser. Jag personligen förväntar mig att klubben klarar sig kvar utan att det skall vara dramatik in på mållinjen. På en omröstning gjord på svenskafans/italien start sida för ett par veckor sedan ställdes frågan om hur det skulle gå för nykomlingarna, vilket lag som läsarna trodde kunde bli årets överraskning. I denna omröstning fick Como 30% av rösterna, tätt följda av premiärmotståndarna Empoli på 28% . Förväntningar finns alltså även i Sverige på att Como skall kunna överraska och det är ju kul, laget vann ju serie B förra året.

Hur går det då?
Svårt att säga, resultatet på omröstningen som har legat ute på Como sidan talar om att det blir en jobbig säsong. 35% av de som röstade tror på en nedflyttning till serie B. 29% tror att Como klarar sig kvar med dramatik in i det sista. 18% tror att Como tar plats 9-11 och klarar sig undan all dramatik. 10% tror att vi är med och slåss om en plats i europaspelet till nästa säsong och slutligen så tror 8% att Como kniper en Champions league plats. Totalt registrerades 72 röster. Vad tror jag då? Först och främst tror jag att Wennberg kommer att få fel i sitt tips, redan vid uppföljningen han kommer att göra så inser han sitt misstag. Jag tror att vi kan räkna med att Como slutar på en plats runt 9-11. Hittar Como det rätta spelet direkt och får det självförtroende som behövs kan det bära högre, men realistiskt så blir det en plats runt den 10:e.

Como har förutsättningar för att störa vilket lag som helst, framförallt på hemmaplan där man är erkänt starka. På de senaste 3 säsongerna har det endast blivit 4 förluster, då räknas även cup matcher mot serie A motstånd in. Får truppen bara klara sig utan allvarliga skador och får den kontinuitet som är viktig för småklubbarna. Är försvaret lika bra som det varit under senaste säsongerna med Dominissini som tränare. Blir mittfältet den succé som vi hoppas. Lever Oliveira upp till hälften av förra säsongen och Bjelanovic är så bra som man hoppas, ja! – Då kan det bli en mycket rolig säsong. Nu ser vi bara fram emot lördagens premiär mot Empoli på Sinigaglia kl 18.00.

Vai Lariani

comosverige@hotmail.com

Jonas Ivarsson2001-09-11 16:15:00

Fler artiklar om Como

Kungarna av Comosjön