Stadio Artemio Franchi, 2023-11-12 15:00

Fiorentina - Bologna
2 - 1

Fiorentina slår ett formstarkt Bologna

Fiorentina slår ett formstarkt Bologna

Trots dålig form och ett starkt motstånd går Fiorentina vinnande ur Derby dell`Appennino. Efter den hopplösa förlusten mot Juventus har Fiorentina äntligen lyckats vinna och göra mål igen.

Inför matchen kommer Bologna till Florens med 10 matcher utan förlust i Serie A. Fiorentina å andra sidan, med tre raka förluster. Fiorentina börjar matchen starkast även om inget av lagen riktigt tar kontroll över matchen. Och efter 17 minuter lyckas Bonaventura göra ytterligare ett fint mål, hans femte för säsongen. Efter målet kommer Bologna in i matchen och kan kvittera efter en säker straff av Zirkzee. 

I andra galvlek fortsätter matchen på ett liknande sätt som första halvlek. Två lag som inte riktigt lyckas ta tag i matchen, många avbrott och fysiska dueller. Nico Gonzalez återtar ledning med en iskall straff i den 48:e minuten. Efter det har Fiorentina hyfsad koll på Bologna som aldrig riktigt får till det fina spel man lyckats med tidigare under säsongen.

Intrycket efter matchen är på något sätt att inget av lagen riktigt förtjänade att vinna. Många av Bolognas lägen kom i den första halvleken från slarv av Fiorentinas försvar. Fiorentina skapade inte många chanser, men satte de få lägen man hade. Effektivt. Italiano är säkerligen nöjd med poängen men han har en hel del att jobba på framöver. Därför kommer landslagsuppehållet lägligt för hans Fiorentina.

Fiorentina har lyckats göra 20 mål i Serie A, men enligt xG-siffror har man överpresterat rejält. Under de första tolv omgångarna har man presterat 12.86 i xG, vilket är en 14:e-plats i ligan. Siffrorna bekräftar problemet Fiorentina har haft med att skapa lägen. Fortsätter laget spela som man gjort under de inledande omgångarna kommer poängen sluta komma. Italiano har definitvt mycket att jobba på, trots en fin vinst mot Bologna.

Torsten Armini2023-11-13 12:46:38

Fler artiklar om Fiorentina

En avgörande januari-mercato för Fiorentinas Champions League-drömmar