Stadio Artemio Franchi, 2023-01-04 18:30

Fiorentina - Monza
1 - 1

Fiorentina slarvade bort tre poäng
Cabral gjorde 1-0 med ett Batistuta-klassmål. Dessvärre räckte det inte till seger. Fiorentina-Monza slutade 1-1.

Det var två lag som haft bekymmer med målskyttet som möttes efter VM-uppehållet på Artemio Franchi i Florens. Etablerade Fiorentina, en av de klassiska sju systrarna, och nykomlingen Monza, Berlusconis nya hobbylag som aldrig tidigare spelat i Serie A.

Fiorentina gick omedelbart ut på Franchi med ett hyggligt tryck mot Berlusconis Serie A-debutanter. Fiorentina ägde matchen i allt väsentligt i första halvlek, även om Monza hade en hygglig del av bollinnehavet. I 19:e minuten drog Cabral till med högern rakt upp i nättaket i mitten av målet efter en framspelning i djupled från Martinez Quarta. Ett Batistuta-klassmål från den ifrågasatte brasilianaren. 1-0 till hemmalaget och vägen mot en storseger låg öppen. Men Monza hade andra planer.

I 56:e hade inhoppande Andrea Petagna ett rappt skott med högern utanför Terracianos högra stolpe. Oroväckande nära en kvittering. I 61:e kvitterar Monza. Brasilianaren Carlos Augusto tryckte in ett lågt inlägg från Patrick Ciurria med en touch, helt omarkerad. Ett vackert 1-1-mål från nykomlingen men samtidigt ett bedrövligt försvarsspel från hemmalaget som lämnade Augusto helt utan markering. I 74:e gör Terraciano en grym fotparad och räddade hemmalaget från ett nederlag hemma på Artemio Franchi. I 77:e hade Barak ett rappt skott precis utanför Michele Di Gregorios vänstra stolpe. Andra halvleks vassaste chans för Fiorentina. I 80:e skapar Fiorentina ett hårt tryck mot Monzas mål men de lyckas inte trycka sätta bollen i mål och matchen slutar 1-1. En klar missräkning ur Fiorentinas perspektiv. Man dominerade i första halvlek men släppte matchen på flera sätt i andra.

Hemmalaget vann till slut bollinnehavet med obetydliga 53-47, chanserna med 20-10 och skotten på mål med 6-3. Det borde ha räckt till seger och Fiorentina var lite bättre. Men lite räcker inte alltid till tre poäng.