Stadio Diego Armando Maradona, 2023-10-08 20:45

Napoli - Fiorentina
1 - 3

Fiorentina slog de italienska mästarna på bortaplan
Startelvan som besegrade de italienska mästarna på Stadio Diego Armando Maradona med 1-3.

Två lag på 14 poäng efter sju omgångar möttes på Stadio Diego Armando Maradona stadium i Neapel. Regerande italienska mästarna Napoli och världens bästa lila lag, för kvällen i helvitt, Fiorentina.

I fjärde minuten testade Martinez Quarta en bicykleta i Napolis straffområde. Han kom upp fint men blev avblåst för farligt spel. I den femte minuten kom Napoli i ett snabbt anfall och Giovanni Di Lorenzo drog iväg en riktigt rökare en bit över ribban när han vek in från höger. I sjätte minuten var Martinez Quarta i farten igen när han sköt stenhårt i högra stolpen. Returen slog Brekalo in mellan benen på Alex Meret i Napolis mål. 1-0 till Fiorentina, för kvällen i det helvita bortastället, och Brekalos första balja i Serie A. Napoli drog upp ett ursinnigt tempo efter det insläppta målet men Fiorentina svarade och stod upp bra. I 21:a minuten kom Napoli i en rask kontring som avslutades med att Victor Osimhen rakade in bollen i Fiorentinas mål, men målet dömdes bort på grund av offside. I 27:e minuten kom Napoli i ännu ett rappt anfall som avslutades med att slovakiske mittfältaren Stanislav Lobotka tog till stora släggan i steget precis utanför straffområdet. Men Terracciano stod rätt och hann få upp armarna på det stenhårda skottet och freda målet. I 44:e minuten hoppade Martinez Quarta våldsamt mot Osimhen, det var inte långt från en Napoli-straff vid det tillfället. Och Napoli skulle få en straff, i den tredje tilläggsminuten av första halvlek. Parisi skulle brösta ned ett inlägg till Terracciano men bröstningen blev lite kort och Osimhen hann emellan och Terracciano brakade in i den nigerianske anfallaren som tog straffen själv. Osimhen satte den till höger om Terracciano, Terracciano gick rätt, men straffen var för hård.

I den 55:e minuten spelade Fiorentina vacker fotboll i Napolis straffområde men Michael Kayode var för osjälvisk och försökte sig på ett inlägg där han borde varit striker-självisk och gått på avslut från sin fina position snett utanför höger stolpe. På den efterföljande hörnan blev Ikonés avslut inte tillräckligt vasst. I den 57:e minuten kom svenske Jens Cajuste in istället för Matteo Politano som inte såg nöjd ut med att bli utbytt. I den 58:e minuten kom Osimhen fri till vänster i straffområdet men Terracciano kom ut bra och räddade friläget. Grande Terracciano! I den 62:a minuten sänktes Nzola bryskt när han tog sig runt på vänsterkanten, men han fick ingen straff när han gick ner i straffområdet. Dock återerövrade Fiorentina bollen snabbt och efter lite flipper fick Bonaventura bollen helt fri i slottet och han drog en bredsida invid Merets vänstra stolpe, otagbart för Napoli-keepern och 2-1 till bortalaget. I den 77:e fick Kayode samma fria läge vid höger stolpe som han haft 20 minuter tidigare. Den här gången gick han på avslut, tyvärr högt över. I 84:e nickade före detta Fiorentina-anfallaren Giovanni Simeone, som kommit in istället för Osimhen, en lobbnick som Terracciano tvingades tippa till hörna. I 89:e minuten hade Napoli sitt sista farliga avslut mot Fiorentina-målet. Hemmalaget fick aldrig till något egentlig tryck sista kvarten, Fiorentina stod upp oerhört bra, de ser klart fysiskt starkare ut den här säsongen än tidigare säsongen med Italiano vid rodret. I den 91:a minuten kom Parisi ångande på vänsterkanten och slog ett hårt lågt inlägg till Nico Gonzalez som dunkade upp passen i nättaket. 1-3 och de italienska mästarna besegrade på Stadio Diego Armando Maradona.