Stadio Artemio Franchi, 2022-08-28 20:45

Fiorentina - Napoli
0 - 0

Fiorentina stod upp mot serieledarna
Sofyan Amrabat var bäst på plan när Fiorentina spelade 0-0 mot serieledande Napoli i en tuff, hård och bra match i Florens.

Serieledande Napoli hade inlett Serie A-säsongen med två raka segrar. Fiorentina hade en seger och en oavgjord inför matchen. Enligt Transfermarkt är Fiorentinas trupp värd 242 miljoner GBP och Napolis 456 miljoner GBP. Skulle truppvärdet komma att återspeglas i slutresultatet?

Napoli startade med att pressa Fiorentina högt men hemmalaget lyckades spela sig ur pressen. Första avslutet blev Fiorentinas när Sottil försökte spela in med vänstern men Napoli-målvakten Alex Meret gick ut och bröt det låga inlägget. Tempot var högt och duellerna hårda, det small nästan hela tiden. Napoli kom inte in samlat i Fiorentinas straffområde förrän i den 17:e minuten. Bästa Fiorentina-chansen första halvtimmen kom i 22:a minuten när Sottil tog ett avslut och Bonaventura sköt returen precis utanför. Sottil slarvade sedan bort ett fint läge i 36:e minuten när han fick iväg en strumprullare rakt i famnen på Meret när han hade kunnat passa till Barak eller Ikoné som hade bättre lägen. I 42:a minuten slarvades det i Fiorentina-försvaret och Napoli lyckades peta in en boll men målet underkänndes korrekt för offside. Gollinis fötter visade sig inte vara de bästa. Napoli avrundade första halvlek med en bra press och tvingade Fiorentina-försvaret att arbeta hårt.

Andra halvlek startade som den första avslutades med en viss Napoli-press. I 50:e minuten hade Napoli ett jätteläge när Lozano nickade utanför höger stolpe i ett fritt läge. Bonaventura slarvade sedan bort ett bra anfall i 52:a minuten med en klen yttersida i ett läge där han borde ha passat. Sottil hade ett bra pressat högerskott på mål i den 54:e. I 62:a minuten hade Fiorentina en jättechans när man kom 4 mot 3 men Baraks skott på Sottils pass smet utanför höger stolpe. Gollini fick sträcka ut på Giacomo Raspadori avslut i 73:e och dryga minuten senare satte Sottil ännu ett skott i famnen på Meret när han inte fick höjd på sitt curlade skott. Gollini gjorde en kanonräddning på Raspadoris låga skott i 81:e minuten vilket blev något av matchens prestation. Inhoppande Saponara avslutade fajten med att testa bössan i den 87:e minuten men det lösa skottet gick utanför.

Bäst på plan denna kväll i Florens var Amrabat. Dodo gjorde en bra match, liksom hela försvaret. Jovic var knappt synlig och Ikoné fortsätter att inte få någonting uträttat på plan, all hans snabbhet till trots. Kouamé var mycket bättre på den halvtimme han fick jämfört med vad Ikoné uträttade på en heltimme. Saponaras inhopp var ytterst blekt och det hade varit bättre att låta Sottil köra hela matchen. Han hade vunnit en viktig löpduell i slutet av matchen. Saponara är alldeles för långsam för Serie A-fotboll. Det var en jämn och hård match mellan två bra lag. Napoli hade ett par hetare chanser men Fiorentina stod helt klart upp. Inte dåligt mot ett lag som är värt nästan dubbelt så mycket enligt Transfermarkt. Oavgjort var rättvist.