Stadio Giuseppe Meazza, 2022-05-01 15:00

Milan - Fiorentina
1 - 0

Fjärde förlusten

Milan leder ligan och går för första Serie A-vinsten på över ett decennium. Fiorentina har häng på europaspel efter sommaren men har dålig form och tre raka förluster. Fiorentina vann i Florens med 4-3. Skulle Milan få revansch på en vårsoligt Giuseppe Meazza-stadion?

Fiorentina öppnade offensivt med en intensiv forechecking. Milan hade svårt att ta sig till Fiorentinas spelplan de första fem minutrarna. Första skottet på mål blev dock Milans och Junior Messias skott satt fint men han stod offside i situationen före skottet och målet dömdes bort. Någon minut senare hade Igor ett fräsande skott utanför Mike Maignans vänstra stolpe. I 15:e minuten missade Olivier Giroud ett friläge när han chippade bollen över Terraciano men precis utanför höger stolpe. Fiorentina-försvaret var inledningsvis lika vidöppet som de varit de senaste tre förlustmatcherna. I den 17:e störtade Nico på mål efter en klassutspark från Terraciano men Theo Hernández hann precis bryta innan Nico skulle kommit fri. I 20:e minuten hade Saponara ett bra skott men Maignans kunde styra undan och blockera returen med hjälp av en hemmaförsvarare. Där hade Duncan kunnat vara mer offensiv och slängt fram en fot som Federico Bonazzoli gjorde mot Igor i hemmaförlusten mot Salernitana för två veckor sedan. I 23:e hade Maleh ett fint inlägg men Milanförsvaret lyckades återigen freda sig. Sista kvarten i första halvlek blev mindre öppen och välspelad än första halvtimmen. Båda lagen kom mer rätt i försvarspositionerna och tempot sjönk något i den 20-gradiga vårvärmen i Milano.

Milan tog över matchen helt i inledningen av andra halvlek och Fiorentina såg tidigt trötta ut. I den 47:e brände Rafael Leao ett friläge när han sköt högt över mitt i straffområdet efter att Milan vänt ut och in på Fiorentina-försvaret. Där hade Fiorentina återigen en hel del tur. I 51:a minuten gjorde Terraciano en utmärkt fotparad på Franck Kessiés närskott. I 75:e minuten var Cabral nära att nicka in ett ledningsmål vid första stolpen efter ett bra inlägg från Biraghi men Maignan reflexräddade. Den chansen gav det 1-1 i avslut på mål i andra halvlek. I 81:a minuten snappade Leao upp Terracianos usla utspark, avancerade och bredsidade in 1-0 till Milan.

Resultatet var inte orättvist men Fiorentina stod upp bra. Ännu en gång blev en försvarsmiss helt avgörande. Samtidigt så måste vi erkänna att formen är usel. Fyra raka förluster var det flera år sedan vi hade och vi släpper inte bara in mål, vi gör knappt några. Idag nötte Milan ner vår högerkant och vi blev väldigt utdragna vid Milans alla långpass. Det är tufft att spela 4-3-3 mot sådana motståndare, särskilt om de leder Serie A och går för serieseger.